Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Paradise Hotel

Paradise Hotel - deltagare vittnar om fler övergrepp

  • Viaplay
Sofia Olovsson | Nyhet
03 maj 2021
Sofia Olovsson | Nyhet
03 maj 2021

Sexuella ofredanden ska ha skett i tidigare säsonger av Paradise Hotel men tystats ned.

Paradise Hotel 2021 sattes på paus efter att en manlig deltagare anklagats för att ha förgripit sig på två av de kvinnliga deltagarna som nu gjort en anmälan. Nu vittnar flera deltagare om att sexuella övergrepp ska ha skett även i tidigare säsonger.

För några veckor sedan rapporterades det om att deltagaren Toby Johnson blivit utkastad från årets säsong av Paradise Hotel efter att ha anklagats för att ha förgripit sig på två av de kvinnliga deltagarna Jennifer Paatere och Annie Dahlberg

Nu har P3 Nyheter kontaktat tidigare deltagare för att undersöka om de upplevt sexuella ofredanden i tidigare program varpå 11 av 20 deltagare vittnar om att det har förekommit. 

Camilla Skallerberg är en av dem som bevittnat övergrepp när hon var med i programmet 2019 och beskriver att produktionen ska ha bett henne hålla tyst om det. Till P3 Nyheter säger hon: 

- De sa till mig "sluta prata om det för att det kommer inte att sändas i tv och då finns det ingen anledning, det kan bli förtal". 

Produktionsbolaget Mastiff har varit i kontakt med P3 där Matilda Snöwall (VD) i ett mail skriver att det finns tydliga riktlinjer för hur deltagarna ska bete sig mot varandra och att ofredanden inte får förekomma i programmet. Hon nämner även att detta är frågor som de arbetar internt med. 

Just nu pågår en förundersökning av den aktuella säsongen efter att Jennifer Paatere och Annie Dahlberg berättat om att de ska ha blivit utsatta för övergrepp. Den pågående säsongen är för tillfället bortplockad från alla streamingtjänster.  

VIDARE LÄSNING:

Toby Johnson kastas ut ur Paradise Hotel

NÄSTA ARTIKEL