Nya Robinson 2023 med Anders Lundin – så går det för Petra Malm

Nya Robinson 2023 med Anders Lundin – så går det för Petra Malm

Filmtopp
Uppdaterad 22 februari 2023 kl. 08:02 | Publicerad 10 juli 2022 kl. 12:07

Klassiska programledaren gör comeback

Nya Robinson 2023 kommer att ha med Anders Lundin som programledare. Detta innebär att Petra Malm endast är klar för en säsong av programmet.

Anders Lundin är klar för att komma tillbaka som programledare över Robinson 2023, detta avslöjar TV4. Comebacken innebär att han gör sin första säsong som ledare över programmet på tjugo år. Han ledde det tidigare mellan åren 1999-2003.

I Nyhetsmorgon berättar Lundin följande om att få vara med i nya Robinson säsongen nästa år:

– Det känns lustigt men också jättekonstigt, spännande och smickrande. Det är jätteroligt att få frågan igen.

Anders Lundin tillbaka i Robinson 2023 – vad händer med Petra Malm?

Nya Robinson 2023 med Anders Lundin – så går det för Petra Malm
Foto: TV4.

Tidigare i år fick vi veta att TV4 sparkar Anders Öfvergård från programmet, detta efter en incident på en fest under produktionen. Därefter blev det klart att Petra Malm från Elitstyrkans hemligheter skulle axla rollen som programledare. Så vad innebär det nu för hennes del att kanalen väljer att plocka in som programledare över Robinson 2023?

Mer läsning:

Kort och gott innebär det att Malm tar årets andra säsong av programmet i mål, den som kommer att släppas i höst. Malm har nyss kommit hem från inspelningen och ser fram emot att få visa säsongen för tittarna. Enligt TV4 ska hon ha varit inställd från början på att endast göra en säsong för att inte bli borta från familjen för länge.

Kanske kan Anders Lundin stilla programmets turbulens

Nya Robinson 2023 med Anders Lundin – så går det för Petra Malm
Deltagarna från årets vårsäsong. Foto: TV4.

Inte nog med att TV4 fått sparka Öfvergård och presenterat två nya programledare inom en kort tid, så lämnar produktionen även bakom sig en stökig säsong med flera motgångar. Ett coronautbrott ledde till att flera deltagare fick lämna plötsligt och att man fick ta in nya så kallade "utmanare". Detta gjorde att man för första gången fick presentera hela fyra lag – lag öst och väst kompletterade det traditionella upplägget med lag nord och syd. Det var också en säsong där flera deltagare fick lämna på grund av kontroverser som droginnehav och brott mot programmets villkor. 

Förmodligen kommer den erfarna programledaren Petra Malm att göra ett gediget arbete med sin säsong av Robinson 2022. Men därefter behöver programmet naturligtvis hitta en riktning. Att plocka in en person av Anders Lundins karaktär som osar av lugn kan vara ett rimligt strategiskt steg för Robinson. Frågan är bara hur länge TV4 kan behålla honom? Det står nu klart att han kommer bossa över nästa års vårsäsong, men höstsäsongen verkar fortfarande inte ha en gjuten ledare.

Men sett till hur glad Lundin var över att få komma tillbaka finns det säkerligen goda chanser för honom att bli kvar längre. Filmtopp håller dig uppdaterad om vad som händer med nya Robinson 2023. 

Frank Stenhammar

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL