Robinson 2023 med Anders Lundin byter koncept – unga möter gamla

Robinson 2023 med Anders Lundin byter koncept – unga möter gamla

Filmtopp
Uppdaterad kl. 10:02 | Publicerad 22 februari 2023 kl. 08:02
ANNONS
ANNONS

Nu ska unga tävla mot gamla

Premiären för nya säsongen av Robinson närmar sig. Inte nog med att Ander Lundin är tillbaka, en ny regel är nu på plats.

Snart är det äntligen dags för en ny säsong av publikfavoriten Robinson – programmet som grundade begreppet dokusåpa när det släpptes för första gången i slutet av 90-talet. Då var det Harald Treutiger som ledde programmet, men redan i den tredje säsongen tog folkkära Anders Lundin över stafettpinnen fram till 2003.

Nu, tjugo år senare, gör Anders Lundin comeback. Snart kommer vi se honom i TV-rutan, på en tropisk ö, där han leder de tävlande genom olika utmaningar, utröstningar och sociala spel. Men spelet kommer inte vara som vi sett det förr.

– Det känns lustigt, jättekonstigt, spännande och smickrande. Det är jätteroligt att få frågan igen, sade Anders Lundin till TV4:s Nyhetsmorgon i våras. Han berättade vidare att han får gåshud och är pirrig över att göra comeback i programmet. Vi såg honom tidigare som programledare i produktionen mellan 1999 och 2003.

Lars-Olov Johansson vinner Robinson 2022 – slog Martin och Kristofer
Lars-Olov Johansson vann fjolårets Robinson. Foto: TV4

En stor ändring i nya Robinson

Att Anders Lundin är tillbaka i programmet må kännas som en trygg punkt, och kanske är det precis vad som behövs. Enligt Aftonbladet kommer den nya säsongen att bjuda på en rejäl förändring. Nu kommer unga deltagare ställas mot de äldre.

Tidningen beskriver det som att den äldsta deltagaren blir lagkapten för ena laget och den yngsta för det andra laget. Sedan placeras de äldre deltagarna i äldre laget och de yngre i det yngre laget.

Den äldsta deltagaren och således lagkaptenen för det äldre laget är 68 år. Den yngsta deltagaren är 23 år.

Då har Robinson 2023 premiär

Nu är det klart att vårsäsongen av Robinson 2023 har premiär den 19 mars. Programmet sänds på TV4 och TV4 Play. Sedan tidigare vet vi att programmet även kommer att sändas under hösten och då med Petra Malm, från Elitstyrkans hemligheter, som programledare.

Värm upp med vår lista på äventyrsfilmer som utspelar sig djungeln till dess!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL