Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Wentworth. Foto: Foxtel

Nu har hyllade Wentworth kommit till Sverige

Oscar Pettersson | Nyhet
20 maj 2022
Oscar Pettersson | Nyhet
20 maj 2022

Säsong 1-3 av Wentworth finns på C More

Fängelseserien "Wentworth" är skapad av Reg Watson (The Young Actors, 1976-1983) och Lara Radulovich (Love Child, 2017) och är baserad på serien "Prisoner" (1979-1986).

Nyinspelningen av den australienska kultserien Kvinnofängelset (Prisoner) är tillbaka med en tredje säsong på C More. Än så länge finns hela nio säsonger ute varav sex ännu inte kan streamas i Sverige. Serien får dessutom 8,6 i betyg på IMDb

Serien utspelar sig i ett kvinnofängelse där bland andra Kate Atkinson (Japanese Story, 2013), Nicole da Silva (Hjärtats vägar, 2016-2021) och Danielle Cormack (Xena: Warrior Princess, 1995-2001) finns med i rollistan. 

Handlingen kretsar till en början runt Bea Smith (Cormack) som, efter att ha blivit åtalad för ett mordförsök på sin man, konfronteras med en helt ny tillvaro i Wentworth-fängelset. Det dröjer dock inte länge förrän hon blandas in i en maktkamp mellan två av sina nya medfångar, en kamp som får ett dödligt slut...

I den tredje säsongen som nu kommit till C More har Bea dömts för ytterligare olagligheter. Hon hamnar i klorna på Ferguson (Pamela Rabe) som planerar att göra livet surt för Bea, som numera är fängelsets mest inflytelserika fånge.

Säsong ett till tre finns nu att streama på C More. 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL