Premiär för Night Sky: säsong 1

Premiär för Night Sky: säsong 1

  • Amazon Prime
20 maj 2022 kl. 09:00

Stjärnledd serie som sträcker sig över tid och rum

Oscarsvinnarna Sissy Spacek och J.K. Simmons spelar huvudrollerna i Amazon Primes nya episka sci-fi-drama.

Irene (Sissy Spacek) och Franklin (J.K. Simmons) York är ett par som för många år sedan hittade en mystisk kammare nedgrävd i sin trädgård. En kammare som oförklarligt leder till en konstig, öde planet. 

I många år har de lyckats hålla kammaren hemlig från snokande grannar, men när en ung man (Chai Hansen) plötsligt dyker upp vänds deras liv upp och ner. Det blir svårare att hålla kammaren hemlig, samtidigt som York paret inser att den mystiska kammaren är så mycket mer än vad de kunde föreställa sig.

Sissy Spacek

Med Sissy Spacek J.K. Simmons i huvudrollerna kan vi förvänta oss fantastiskt skådespeleri. Spacek slog igenom som 24-åring i Terrence Malicks kultfilm Badlands (1973). Du känner säkert igen henne som Carrie White i Brian De Palmas kultklassiker Carrie (1976). Rollen gav henne hennes första Oscarsnominering för bästa skådespelerska. 

Sissy Spacek som Irene York. Foto: Amazon Prime

Under sin framgångsrika karriär har hon blivit nominerad sex gånger till en Oscar för bästa skådespelerska, varav hon vann en för rollen som countrysångerskan Loretta Lynn i Coal Miner's Daughter (1980). Hon har även nomnierats till sju Golden Globes för bästa skådespelerska och vunnit tre: en för rollen som Lynn, en för Babe i Crimes of the Heart (1986) och en för Ruth i In the Bedroom (2001). 

J.K. Simmons

Till skillnad från Spacek, och avvikande från Hollywoodstandarden, så slog Simmons igenom i medelåldern med roller i tv-serierna Oz (1997-2003) och Law & Order: Special Victims Unit (2000-2001). Han har sedan dess etablerat sig i filmvärlden och haft en av sin generations mest fruktsamma karriärer. 

J.K. Simmons och Sissy Spacek som paret York i Night Sky. Foto: Amazon Prime

Han har synts i över 200 roller i filmer, tv-serier, pjäser och spel, så chansen är stor att du sett Simmons någonstans. Hans största roll anses vara J. Jonah Jameson i Sam Raimis Spider-man triologi. Han återvände även som Jameson i Spider-Man: No Way Home (2021).  Rollen som Terence Fletcher i Whiplash (2014) är Simmons mest kritikerosade roll och resulterade i en Oscar, en Golden Globe och en BAFTA för bästa biroll 2015. 

Samarbete mellan Amazon och Legendary

Night Sky är ett samarbete mellan Amazon Studios och Legendary Television (Pacific Rim: The Black, Lost in Space). Serien är bland annat producerad av Daniel C. Connolly (The SonInto the Badlands) och Emmy och BAFTA belönade Philip Martin (The Crown). Jämte Hollywood-tungviktarna syns uppkommande skådespelarna Kiah McKirnan (Mare of Easttown) och Chai Hansen (Shadowhunters: The Mortal Instruments).

Du kan se Night Sky exklusivt på Amazon Prime från och med idag den 20 maj. 

Du kan se en trailer här:

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL