Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Young Royals säsong 3 – Detta vet vi

Young Royals säsong 3 – Detta vet vi

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
30 oktober 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
30 oktober 2022

Blir det en tredje termin på Hillerska?

Nu har den svenska dundersuccén återvänt med nya avsnitt. Frågan vi alla ställer oss är givetvis om Young Royals säsong 3 kan förväntas komma längre fram.

Man behöver inte vara särskilt intresserad av TV för att förstå vilken oerhörd succé den svenska Netflixserien Young Royals har blivit världen över. Dramat om en homosexuell prins som finner kärleken på internatskolan Hillerska har blivit en internationell framgång med hängivna fans världen över – inte minst i Sydamerika där fanpages skapades redan innan första säsongen släppts.

Skapad av Lisa Ambjörn – som även har gett oss serier som Sommaren 85 (2020), White Wall (2020) och Sjukt (2021) – följer vi här Wilhelm (Edvin Ryding), som efter sin brors död blir den nye kronprinsen. Omskakad av händelsen börjar han första terminen på internatskolan Hillerska där han blir förälskad i Simon (Omar Rudberg). Vad som därefter följer är en historia om förbjuden kärlek, som långt ifrån uppmuntras av det konservativa kungahuset.

Den 1 november var det premiär för Young Royals säsong två, som utöver att fortsätta Wilhelms och Simons dramatiska historia, vred upp temperaturen ytterligare med flera nya intriger och konflikter. Inte minst när Wilhelm bestämmer sig för att hämnas på August – till varje pris. Dessutom får Sara betydligt mer spelutrymme när även hon börjar på skolan. Nya säsongen består av sex stycken avsnitt och finns alla att streama.

Frida Argento och Malte Gårdinger i Young Royals säsong 2
Får vi se mer av Sara och August i "Young Royals" säsong 3? Foto: Netflix.

Young Royals säsong 3 – Hur trolig är fortsättningen?

Hur tråkigt det än låter, är framtiden för Young Royals i dagsläget väldigt oklar. Till och med osäker. Intervjuer med seriens stjärnor och skapare indikerar trots allt på att hela började som en miniserie, som genom sin starkt positiva respons fick en fortsättning. Det betyder självklart inte att en tredje säsong skulle vara ett problem att göra per se, men detta i kombination med att seriens stora stjärna Edvin Ryding har sagt att han är "trött på Young Royals" bäddar för oro. Dessutom slutar den andra säsongen på ett sätt som lika gärna skulle kunna sätta punkt för hela historien.

Samtidigt finns det givetvis mer att bygga på om de involverade har intresset för det. I en intervju med Filmtopp sade både Frida Argento (Sara) och Malte Gårdinger (August) att de gärna skulle återvända till sina karaktärer om de fick chansen. Och vem vet, kanske skulle en tredje säsong kunna fokusera mer på andra karaktärer istället.

Young Royals säsong 3?
Sara och Wilhelm i "Young Royals" säsong 2. Foto: Johan Paulin/Netflix.

Kan fokusera på andra karaktärer

Om serien blir förnyad kommer Netflix att gå ut med det först om ett par månader. Men av erfarenhet av den föregående säsongen, vet vi att det kan dröja betydligt längre än så. Mycket handlar om hur den här säsongen tas emot av fansen världen över och om seriens skapare Lisa Ambjörn anser att det finns mer att berätta.

Vi håller dig uppdaterad så fort vi vet mera.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL