Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Recension: Young Royals (säsong 2)

Young Royals säsong 3 – Detta vet vi

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
30 oktober 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
30 oktober 2022

Blir det en tredje termin på Hillerska?

Nu har den svenska dundersuccén återvänt med nya avsnitt. Frågan vi alla ställer oss är givetvis om Young Royals säsong 3 kan förväntas komma längre fram.

Man behöver inte vara särskilt intresserad av TV för att förstå vilken oerhörd succé den svenska Netflixserien Young Royals har blivit världen över. Dramat om en homosexuell prins som finner kärleken på internatskolan Hillerska har blivit en internationell framgång med hängivna fans världen över – inte minst i Sydamerika där fanpages skapades redan innan första säsongen släppts.

Skapad av Lisa Ambjörn – som även har gett oss serier som Sommaren 85 (2020), White Wall (2020) och Sjukt (2021) – följer vi här Wilhelm (Edvin Ryding), som efter sin brors död blir den nye kronprinsen. Omskakad av händelsen börjar han första terminen på internatskolan Hillerska där han blir förälskad i Simon (Omar Rudberg). Vad som därefter följer är en historia om förbjuden kärlek, som långt ifrån uppmuntras av det konservativa kungahuset.

Den 1 november var det premiär för Young Royals säsong två, som utöver att fortsätta Wilhelms och Simons dramatiska historia, vred upp temperaturen ytterligare med flera nya intriger och konflikter. Inte minst när Wilhelm bestämmer sig för att hämnas på August – till varje pris. Dessutom får Sara betydligt mer spelutrymme när även hon börjar på skolan. Nya säsongen består av sex stycken avsnitt och finns alla att streama.

Frida Argento och Malte Gårdinger i Young Royals säsong 2
Får vi se mer av Sara och August i "Young Royals" säsong 3? Foto: Netflix.

Young Royals säsong 3 – Hur trolig är fortsättningen?

Framtiden såg ett tag osäker ut för Young Royals, men det blir en tredje säsong. Seriens stora stjärna Edvin Ryding hade exempelvis pratat öppet om att han är "trött på Young Royals" och med tanke på den andra säsongens slut var det inte en självklarhet att det skulle bli en fortsättning.

Samtidigt berättade både Frida Argento (Sara) och Malte Gårdinger (August) i en intervju med Filmtopp att de gärna skulle återvända till sina karaktärer om de fick chansen. Och Netflix har alltså också gett grönt ljus till en tredje säsong. I mitten av december bjöd streamingtjänsten oss på en tidig julklapp när de avslöjade att en ny säsong var på gång.

Young Royals säsong 3?
Sara och Wilhelm i "Young Royals" säsong 2. Foto: Johan Paulin/Netflix.

Ett bitterljuvt besked

De goda nyheterna kommer dessvärre med ett visst vemod för alla fans av serien. Samtidigt som det annonserades att det skulle bli en säsong 3, meddelades det också att det blir seriens sista. En fördel med det är att skaparen Lisa Ambjörn till synes får avsluta serien precis på det sätt som det var tänkt från början.

– Jag har alltid föreställt mig Young Royals som en serie i tre delar, och tack vare alla fans engagemang för vår historia får vi nu möjligheten att berätta den sista. Slutet har varit klart för mig från första början och jag är så tacksam och hedrad över att få avsluta den här sagan som det var tänkt, sa Ambjörn i ett pressmeddelande i december 2022.

Vi håller dig uppdaterad om när säsong 3 av Young Royals kan tänkas dyka upp så fort vi vet mera.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL