Första bilderna från Stranger Things säsong 4B släppta

Stranger Things-skaparna: "Inte lika långa avsnitt i säsong 5"

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
05 juli 2022 kl. 12:07

Men några storskaliga avsnitt ser vi ut att kunna vänta oss...

"Stranger Things" efterlängtade fjärde säsong har tagit världen med storm och något som utmärkte den senaste säsongen var de långa avsnitten. Enligt bröderna Duffer, skaparna av serien, kommer avsnitten i den femte och sista säsongen inte att vara riktigt lika långa.

Intresset för bröderna Duffers dundersuccé Stranger Things har varit större än någonsin den senaste tiden, med allt från streaming- och popularitetsrekord till att förvandla Kate Bush och "Running Up That Hill" till en favorit för helt nya generationer.

Den storslagna fjärde säsongen delades upp i två delar: de första sju avsnitten släpptes på Netflix den 27 maj och den 1 juli kom de avslutande två avsnitten. Något som överraskade många var längden på avsnitten i den senaste säsongen. De första sju avsnitten sträckte sig mellan mäktiga 64–98 minuter, men det var ingenting emot de avslutande två. Avsnitt åtta klockade in på 1 timma och 25 minuter och säsongfinalen på smått otroliga 2 timmar och 19 minuter – en längd som mer eller mindre saknar motstycke bland tv-serier.

För den som hade hoppats på (eller kanske våndats över) lika långa avsnitt i den avslutande, femte säsongen, kan vi meddela att så inte kommer bli fallet. I podcasten Happy Sad Confused pratade bröderna Duffer om längden på avsnitten.

– Den enda anledningen till att vi inte tror att avsnitten blir lika långa är att i den här säsongen, om man synar den, så är det nästan en två timmar lång upptrappning innan ungarna verkligen blir indragna i ett övernaturligt mysterium, säger Matt Duffer i podcasten enligt Deadline. Man får lära känna dem, man får se dem i deras liv, hur de kämpar med att anpassa sig till high school och så vidare, hur Steve försöker hitta en date, och allt det där. Givetvis kommer inget sånt hända i [säsong 5], fortsätter Matt Duffer.

Det låter dock inte som om vi bör vänta oss alltför korta avsnitt i den sista säsongen, åtminstone inte när det kommer till det avslutande avsnittet.

– Räkna med att seriefinalen kommer att vara lika lång som en långfilm. Det är mer troligt att vi gör vad vi gjorde [i säsong 4], med ett avsnitt på 2,5 timmar, förklarar Matt Duffer.

Bröderna Duffer delar inte med sig av några detaljer om den femte säsongen i podcasten, men säger att startsträckan inte kommer att lika lång som i säsong 4 och att karaktärerna kommer att ha sina mål utstakade redan ur startgroparna.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL