EXTRA: Stora planer för Stranger Things-spinoff

EXTRA: Stora planer för Stranger Things-spinoff

  • Netflix
Filmtopp
02 juli 2022 kl. 12:07

"Många fler spännande historier att berätta"

Den nästkommande säsongen av "Stranger Things" ska bli den sista. Men häng inte läpp för det, Duffer-bröderna hintar återigen om att en spinoff är under utveckling.

Världens just nu mest populära serie, Stranger Things, släppte i går två nya avsnitt som fick Netflix att krascha när hungriga fans kastade sig över den episka finalen.

Sedan tidigare har seriens skapare, de två bröderna Matt och Ross Duffer, sagt att den nästkommande säsongen också blir den sista. Något som skådespelarna ska ha fått reda på samtidigt som allmänheten.

När Stranger Things säsong 5 släpps är i dagsläget inte bestämt, men troligtvis får vi vara beredda att vänta ett tag – bröderna är inte direkt kända för att stressa fram nya avsnitt.

Hintar återigen om en spinoff

Stranger Things
Foto: Netflix.

Redan i september förra året hintade Netflix ena VD, Ted Sarandos, om att en spinoffserie var under utveckling. Han sade då att "en franchise håller på att födas". Nu uttalar sig även bröderna i ett skrivet mail till Variety:

"Det finns fortfarande många fler spännande historier att berätta inom Stranger Things-världen. Nya mysterium, nya äventyr, nya hjältar. Vi har inte berättat någon om själva idén ännu, än mindre skrivit den. Vi tror att alla, inklusive Netflix, blir förvånade när de hör konceptet, eftersom det är väldigt, väldigt annorlunda. På något vis lyckades Finn Wolfhard, som är en mycket smart grabb, korrekt gissa vad det kommer att handla om. Men utom Finn vet ingen annan!"

Kan röra sig om flera serier

Stranger Things kan få en spinoff
Vad kan Stranger Things-spinoffen handla om? Foto: Netflix.

Deras uttalande hintar om stora planer för Stranger Things-framtid. Om det rör sig om en spinoff eller flera, framkommer inte, men vad som är tydligt är att de har många fler historier att berätta och att det  åtminstone finns en idé som de har jobbat extra hårt med.

Om vi ska tro dem är det inte heller någon annan än Finn Wolfhard, som spelar Mike i serien, som har listat ut vad den kommer handla om. Samtidigt menar de att idén kommer att förvåna "alla" till och med Netflix.

Vi håller dig uppdaterade så fort vi får veta mer om Stranger Things-spinoffens framtid.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL