Space Force. Foto: Netflix

Space Force säsong 3 – detta vet vi

  • Netflix
Filmtopp
Uppdaterad 30 april 2022 kl. 17:04 | Publicerad 18 februari 2022 kl. 15:02

Kommer det en säsong 3 av stjärnspäckade Space Force

"Space Force" är Netflix stjärnspäckade komediserie om den amerikanska militärens senaste tillskott – rymdstyrkan. Efter två säsonger är det många som är nyfikna på om serien kommer att få en tredje säsong.

Steve Carell, John Malkovich, Ben Schwartz och de andra stjärnorna i Netflix Space Force återvände efter en lång väntan med en andra säsong. Komediserien om General Mark R. Naird (Carell) och Dr. Adrian Mallory (Malkovich), som tvingas samarbeta för att lyfta den amerikanska militärens nyaste tillskott till oanade höjder, har fått både ris och ros sedan sin premiär 2020.

Trots det är det många Netflix-användare som har kastat sig över seriens andra säsong i samband med dess lansering på streamingtjänsten. Den andra säsongen ser dessutom ut att få ett lite varmare mottagande än säsong 1, vilket gör det till högaktuellt att fråga sig om även en säsong 3 kan vara på gång?

Filmtopp har försökt ta reda på hur det ligger till med den saken.

När kommer Space Force säsong 3?

UPPDATERING: Trots seriens stjärnspäckade rollbesättning har Netflix nu meddelat att man väljer att avsluta serien efter två säsonger. Seriens blygsamma tittarsiffror och medelmåttiga kritik, i kombination med en påkostad produktion, tycks vara den främsta anledningen till att Netflix nu säger farväl till serien.

I skrivande stund har Netflix inte annonserat en tredje säsong av Space Force, men vi kan fortfarande ta en titt på hur seriens framtidsutsikter ser ut. Vanligtvis lutar det ganska tydligt åt ett håll för serier, men just Space Force är en svår nöt att knäcka.

Serien har fått en hel del kritik, framför allt efter sin första säsong, men samtidigt finns det få andra komediserier på Netflix med en lika imponerande rollbesättning – och många användare har bevisligen gett säsong 2 en chans, trots deras besvikelse över den första säsongen. 

Det som talar emot en fortsättning för Space Force är att Netflix verkar ha varit tveksamma redan efter den första säsongen. Det hela sex månader efter premiären av säsong 1 innan Netflix bestämde sig för att förnya Space Force med en säsong 2, vilket tyder på att de var tvungna att väga för- och nackdelarna länge. Inspelningen flyttades också inför den andra säsongen för att spara pengar och den kortades ned från 10 till 7 avsnitt, vilket tyder på ett relativt klent förtroende för serien.

Gör Space Force inte ett rejält lyft med säsong 2 kan vi nog räkna med att serien har gjort sitt på streamingtjänsten.

Det som talar för en fortsättning är bl.a. den namnkunniga rollbesättningen med Carell och Makovich i täten, samt med Greg Daniels som medskapare av serien. Dessa stjärnor kommer alltid att locka en stadig bas av tittare, vilket på sätt och vis gör serien till ett säkert kort (så länge som det går att balansera kostnaderna).

De medverkande verkar inte heller ha gett upp på sin serie. Trots nedskärningarna och en flyttad produktion genomförde de säsong 2, och har du sett hur den slutar anar du nog att det finns planer på en fortsättning. Det verkar med andra ord finnas mer material att ta fram om Netflix skulle vilja det.

I slutändan lär det vara mängden streamade timmar som avgör huruvida det blir en säsong 3 av Space Force eller inte. I nuläget bör du inte räkna med en tredje säsong, men det finns absolut all anledning att hoppas på det.

MER LÄSNING:

NÄSTA ARTIKEL