Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Snart kan delande av Netflix-konton bli enklare

Snart kan delande av Netflix-konton bli enklare

  • Netflix
Jonathan Smeds | Nyhet
18 mars 2022
Jonathan Smeds | Nyhet
18 mars 2022

Innebär detta slutet för det otillåtna lösenordsdelandet?

Netflix ska testa en ny lösning, där prenumeranter kan betala extra för att dela med sig av sina konton till folk utanför det egna hushållet.

Att dela med sig av sitt Netflix-konto till folk du inte bor ihop med är egentligen förbjudet, men samtidigt är det svårt för streamingtjänsten att göra någonting åt det. Förra året testade de en lösning, som innebar att varje gång någon loggade in på ett konto så var man också tvungen att skriva in sina betalningsuppgifter. Nu testar företaget en annan metod.

För i Chile, Costa Rica och Peru kommer Netflix börja erbjuda en annan slags betalningsplan. För en extra kostnad tillåts man dela med sig av sitt konto med folk utanför ens egna hushåll, och det ska kunna göras "enkelt och säkert". Den nya lösningen kommer alltså vara ett frivilligt alternativ till de redan existerande prenumerationsformerna.

– Vi har alltid gjort det enkelt för folk som bor tillsammans att dela på ett Netflix-konto. Samtidigt som dessa är mycket populära, så har de även skapat viss förvirran kring hur och när Netflix kan delas. På grund av detta delas konton mellan olika hushåll, vilket påverkar vår förmåga att investera i nya serier och filmer för våra medlemmar, förklarar Chengyi Long, chef för produkt innovation hos Netflix.

Den nya funktionen kommer kort och gott heta "add an extra member", och tillåta upp till två extra personer, som inte tillhör hushållet, att ta del av kontot. Kostnaden kommer fortfarande vara lägre än om varje hushåll betalar för ett eget Netflix-konto. 

Möjligheten att betala extra för att dela med sig av sitt konto kommer rullas ut till Chile, Costa Rica och Peru om några veckor. Om Netflix tycker testet är lyckat kan vi troligtvis förvänta oss att det dyker upp i fler länder.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL