Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Bekräftat premiärdatum för serien Clark

Bekräftat premiärdatum för serien Clark

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
16 mars 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
16 mars 2022

Om han som gav upphov till ”Stockholmssyndromet”

Snart får vi se en förvandlad Bill Skarsgård gestalta en av Sveriges mest fascinerande brottslingar i Netflix serie "Clark". Den efterlängtade premiären landar i början på maj.

Den svenska serien Clark följer mannen bakom uttrycket ”Stockholmssyndromet” på hans livsresa, då han lurade hela Sverige att falla för honom – trots flera fall av narkotikahandel, mordförsök, övergrepp, stöld och dussintals bankrån. Baserad på de sanningar och lögner som avslöjas i Clark Olofssons självbiografi Vafan var det som hände och i regi av Jonas Åkerlund, ger serien en fiktiv bild av en av våra mest kontroversiella personligheter i modern svensk historia.

I en sanslöst stark rollista ser vi bland andra Bill Skarsgård, Adam Lundgren, Sandra Ilar, Alida Morberg, Björn Gustafsson, Linus Wahlgren, Claes Malmberg, Alexander Karim, Christoffer Nordenrot, Daniel Hallberg, Rachel Mohlin, Agnes Lindström Bolmgren, Henrik Hjelt, Kristian Luuk, David Batra, Peter Apelgren och Kolbjörn Skarsgård

Bill Skarsgård som Clark Olofsson. Foto: Netflix.
Bill Skarsgård som Clark Olofsson. Foto: Netflix.

Serien om Clark, regisserad av Jonas Åkerlund och med Bill Skarsgård i huvudrollen som Clark Olofsson – den ökända svenska bankrånaren och mannen som gav upphov till uttrycket ”Stockholmssyndromet” – har premiär på Netflix den 5 maj.

MER LÄSNING:

NÄSTA ARTIKEL