Netflix-serien Resident Evil har fått ett premiärdatum

Netflix-serien Resident Evil har fått ett premiärdatum

  • Netflix
Uppdaterad kl. 18:03 | Publicerad 17 mars 2022 kl. 17:03

Även posters till serien släppta

Alla Resident Evil-fans kan verkligen se fram emot sommaren, för då kommer den nya live-action serien baserat på spelet till Netflix.

Netflix har tillsammans med Supernatural-manusförfattaren Andrew Dabb skapat en ny live-action serie om Resident Evil. Det är streamingtjänstens andra serie från universumet, där den första var den animerade serien Resident Evil: Infinite Darkness.

Nu har det bekräftats att den nya serien har premiär den 14 juli. Handlingen i den nya Resident Evil-serien kommer äga rum år 2036. Det har då gått 14 år sedan ett dödligt virus skapade en global apokalyps. Jade Wesker slåss för sin överlevnad i en värld som totalt blivit övertagen av blodtörstiga infekterade varelser. Under detta totala kaos hemsöks bland annat Jade av sitt förflutna i New Racoon City, hennes pappas obehagliga koppling till Umbrella Corporation, men framför allt av det som hände hennes syster Billie.

I rollistan för Resident Evil hittar vi Lance Reddick, Ella Balinska, Tamara Smart, Siena Agudong, Adeline Rudolph och Paola Nuñez. I samband med att premiärdatumet offentliggjordes gav även Netflix ut tre posters, som ni kan se längre ner i artikeln.

Resident Evil har premiär den 14 juli. Den första säsongen kommer ha åtta avsnitt.

Se posters till serien här:

Poster till Resident Evil 1
Foto: Netflix
Poster till Resident Evil 2
Foto: Netflix
Poster till Resident Evil 3
Foto: Netflix

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL