Enola Holmes (2020)

REKORD: Millie Bobby Browns nya lön skriver historia

  • Netflix
Filmtopp
23 juli 2022 kl. 14:00

Stranger Things-stjärnans sanslösa lön för "Enola Holmes 2"

Med sin nya lön slår Millie Bobby Brown filmhistoria och blir den högst betalda skådespelaren under 20 år. Löneökningen blir för Netflix "Enola Holmes"-uppföljare.

Trots att Netflix befinner sig i ett ekonomiskt känsligt läge väljer de nu att skriva historia. Detta genom att ge streamingtjänstens stora stjärna Millie Boby Brown en rekordlön för att reprisera sin roll som Enola Holmes, Sherlock Holmes syster.

Enligt Independent får den 18-åriga skådespelerskan 10 miljoner dollar (102,6 miljoner kronor) för att ta sig an ett nytt fall i den nya äventyrskomedin. Detta är den högsta lönen en skådespelare under 20 år någonsin har blivit erbjuden.

Film för hela familjen – 12 bra tips
Millie Bobby Brown som Enola Holmes. Foto: Netflix.

Storsatsning trots bolagets tuffa år

Under de senaste månaderna har vi vid flertalet tillfällen rapporterat om Netflix formsvacka. Efter att första kvartalsrapporten publicerades, som påvisade ett tapp på 200 000 abonnenter, störtdök bolagets aktie med närmare 70 procent.

Därefter varslades 300 anställda och Netflix förutspådde ett nytt kvartalstapp på 2 miljoner betalande kunder. Häromdagen publicerades den andra kvartalsrapporten där det framkom att tappet landade på 970 000 prenumeranter, cirka hälften från förutspådd förlust. Framförallt förlorade Netflix kunder i USA och Kanada.

Trots det markanta tappet har Netflix aktier börjat röra sig starkt uppåt igen. Detta på grund av att de förutser en tillväxt på 1 miljon prenumeranter, samt att två nya strategier presenterats: 1) ökad satsning på kvalitet framför kvantitet, 2) en reklambaserad, billigare abonnemangsform.

Netflix kontor
Foto: Unsplash.

Ett vågat drag

Att under all turbulens erbjuda Millie Bobby Brown en lön som överstiger 100 miljoner kronor är ett vågat drag som kan ses som en markör för att Netflix är beredda att spela högt för att behålla sin maktposition i streamingkriget. Netflix har trots allt etablerat sig sedan start som en högt satsande aktör med djupa fickor och den bilden är de måna om att behålla.

"Elona Holmes 2" förväntas att ha premiär 2023.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL