Squid Game på väg att bli Netflix populäraste serie någonsin

Squid Game krossar rekordet som Netflix populäraste serie

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
13 oktober 2021 kl. 16:09

Officiellt: Squid Game är Netflix främsta succé någonsin

Vi har tidigare rapporterat att Netflix "Squid Game" var på god väg att bli streamingtjänstens mest sedda serie någonsin. Nu har vi fått bekräftat att lanseringen av den koreanska serien mycket riktigt är Netflix främsta succé någonsin – och det med besked.

Netflix mäter vanligtvis sina lanseringssiffror efter hur många som har tittat på en produktion under dess fyra första veckor. Denna veckan är det just fyra veckor sedan den koreanska serien Squid Game landade på streamingtjänsten och under gårdagen presenterade Netflix hur många som har klickat igång serien och tittat på den i minst två minuter.

LÄS OCKSÅ: Squid Game tvingas klippa bort scen – Netflix stäms

Rekordet fram tills nu var det Bridgerton som innehöll med 82 miljoner hushåll – en siffra som Squid Game har lyckats överträffa med råge. Under sin första tid på Netflix har Squid Game nått ut till hela 111 miljoner hushåll.

Enligt Deadline har serien också textats och dubbats till 30 olika språk, och efter sin premiär i september blev den snabbt Netflix populäraste serie i imponerande 90 länder, världen över.

Netflix finns idag i över 200 länder, med över 200 miljoner användare, och de internationella produktionerna blir allt viktigare för streamingtjänsten. Vid sidan om Squid Game har även icke-engelskspråkiga serier som La Casa de Papel och Lupin gjort stor succé globalt. Även vårt svenska tillskott, Young Royals, skulle kunna adderas till den kategorin.

LÄS OCKSÅ: 5 Netflixserier för dig som älskar Squid Game

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL