Stranger Things

Netflix släpper spel direkt i appen

  • Netflix
Filmtopp
Uppdaterad 11 september 2022 kl. 08:22 | Publicerad 27 augusti 2021 kl. 09:49

Stranger Things är först ut

Det har länge ryktats om att Netflix planerar att slå sig in i gamingvärlden. Nu smygstartar de sin satsning med två Stranger Things-spel.

Netflix är fortsatt världens största streamingplattform, men under pandemin har konkurrensen ökat. Inte minst efter att Disney+ gjorde global dundersuccé.

Sedan en tid tillbaka har det ryktats om att Netflix kommer att utveckla sin plattform med att innehålla spel direkt i appen, något som streamingjätten också bekräftade tidigare i sommar.

Nu står det i ett Twittermeddelande på det Netflix officiella konto i Polen att de har lanserat två mobilspel baserade på sin populära TV-serie Stranger Things, som har rullat i tre säsonger.

De två spelen heter Stranger Things 1984 och Stranger Things 3 och är än så länge enbart tillgängliga för polska prenumeranter.

Netflix-spelen måste laddas ner

En androidmobil
Foto: Rami Al-zayat / Unsplash.

Till skillnad från vad man kanske hade kunnat förvänta sig av världens största streamingaktör går spelen ännu inte att streama utan måste laddas ner på ens mobiltelefon för att kunna startas.

Spelen hittas i Netflixappen, men när man trycker på dem hänvisas man till Play Store för att ladda ner dem. Därefter måste man logga in på sitt Netflixkonto för att kunna spel dem.

Det går också att leta upp spelen direkt i Google Play, men du måste vara inloggad i den Netflixapp för att kunna spela dem.

MER LÄSNING:

Så mycket kostar Netflix-spelen

Även om det än så länge är lite av en omväg att kunna starta spelen så kostar de ingenting extra utan ingår i ens Netflix-abonnemang. De ska inte heller innehålla någon reklam eller några köp i appen.

Än så länge är spelen endast tillgängliga för Android och i Polen, men detta kommer givetvis att ändras på sikt.

I The Verge säger en talesman för Netflix följande:

– Det är fortfarande väldigt, väldigt tidigt och vi kommer att arbeta hårt för att leverera den bästa möjliga upplevelsen under de kommande månaderna, utan reklam och utan några köp i spelen.

När spelen förväntas landa i Sverige är ännu inte officiellt.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL