Netflixsuccén skämtar om ”perversa svenskar” – med hjälp av Edvin Ryding

Netflixsuccén skämtar om ”perversa svenskar” – med hjälp av Edvin Ryding

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
01 november 2023 kl. 14:11

Edvin Ryding och Carla Sehn hjälper till när Big Mouth driver med svenskarna

I den senaste säsongen av Netflix animerade succéserie "Big Mouth", görs det en avstickare till Sverige, där det drivs friskt med de ”perversa svenskarna”.

Snabbversion
  • Netflix succéserie Big Mouth gör en avstickare till Sverige i den senaste säsongen.
  • Serien driver med sexuellt ohämmade svenskar med hjälp av SVT:s "Snoppen och Snippan"-karaktärer.
  • Flera välkända svenska skådespelare gör rösterna till de svenska karaktärerna i den amerikanska serien.

Big Mouth” är Netflix animerade framgångssaga som nyligen kom ut med sin sjunde säsong. I serien får vi följa ett gäng amerikanska ungdomar i samband med att de tar klivit in i puberteten. De överväldigande känslorna som uppenbarar sig under puberteten förkroppsligas av varelser som hormonmonster, skamtrollkarlar, kärlekskryp och allt vad du kan tänka dig.

Succéserien är en amerikansk produktion, skapad av Nick Kroll, Andrew Goldberg och Jennifer Flacket, med välkända profiler som John Mulaney, Maya Rudolph, Jordan Peele, Jenny Slate, Jason Mantzoukas och Ayo Edebiri m.fl. som röstskådespelare.

Trots sin USA-centrerade handling gör Big Mouth en avstickare till en rad andra länder i ett avsnitt av den senaste säsongen. En av destinationerna är Sverige.

Netflixsuccén skämtar om ”perversa svenskar” – med hjälp av Edvin Ryding
Foto: Netflix.

Här driver Netflixserien Big Mouth med de ”perversa svenskarna”

Det är i specialavsnittet ”The International Show” (säsong 7, avsnitt 6) av Big Mouth som tittaren får följa med på en resa till jordens alla hörn, när det ska skildras att ungdomar går igenom puberteten var de än befinner sig i världen.

I avsnittet blir det bland annat turer till Sydkorea, Indien, Australien, Iran och Brasilien, följt av ett stopp i Kenya – där Oscarsvinnaren Lupita Nyong'o gör rösten till en ”skamtrollpacka” – och ett avslutande nedslag i Puerto Rico – där serien fått Lin-Manuel Miranda att skriva en låt om kroppshår och göra rösten till ett sjungande könshår.

Mellan de två stoppen i Kenya och Puerto Rico görs det dessutom ett besök i Sverige. Och det drivs friskt med vårt land.

När Sverige ska introduceras görs det som ett land där det pratas ”väldigt öppet om sex”. Sedan kliver de numera klassiska Snoppen och Snippan-karaktärerna från SVT: s Bacillakuten in i rutan vid sidan om två hormonmonster från Big Mouth. Det ena hormonmonstret förklarar för det andra att figurerna är från ett svenskt barnprogram.

– Va, från ett barnprogram? Det är ju äckligt, utbrister det andra monstret.

– Inte för de perversa svenskarna, svarar det första.

Därefter transporteras vi till ett mörkt Sverige.

Netflixsuccén skämtar om ”perversa svenskar” – med hjälp av Edvin Ryding
Foto: Netflix.

Edvin Ryding och Carla Sehn gör de svenska rösterna när Big Mouth driver med Sverige

I Sverige får vi följa en blond, ung kille som har bjudit in sitt kärleksintresse för att äta middag tillsammans med familjen. Men föräldrarna visar sig vara närmast obehagligt frispråkiga om sex, vilket gör den svenska pojken extremt obekväm så till den grad att han förstör hela dejten.

Droppen kommer när föräldrarna förvandlas till Snoppen och Snippan och Snoppen utför oralsex på Snippan.

– Många tror felaktigt att man behöver skriva ut hela alfabetet med sin tunga på klitoris, säger mamman.

– Haha, ja, men mammas genitalier nöjer sig med att jag stavar ABBA om och om igen, tillägger pappan.

Under sekvensen i Sverige hinns det dessutom med ett Norgeskämt om hur norrmän inte ens vet hur de ska tillfredsställa sig själva.

Tittar man på rollistan kan vi se att det inte är vilka som helst som lånat sina röster till Netflix succéserie, utan Young Royals-stjärnorna Edvin Ryding och Nikita Uggla, samt stjärnskottet Carla Sehn (Sjukt, Kärlek & Anarki, Vuxna människor) och Christian Hillborg (The Playlist, Young Royals, Top Dog).

Du kan se samtliga säsonger av "Big Mouth" på Netflix. Avstickaren till Sverige sker ca. 20 minuter in i säsong 7, avsnitt 6.

NÄSTA ARTIKEL