Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Netflix vägrar visa innehåll från ryska staten

Netflix vägrar visa innehåll från ryska staten

  • Netflix
Jonathan Smeds | Nyhet
01 mars 2022
Jonathan Smeds | Nyhet
01 mars 2022

Tänker inte följa de ryska regleringarna

Sedan ett år tillbaka finns Netflix i Ryssland, men nya regler i landet gör att streamingtjänstens framtid i nationen nu är högst oklar.

Ännu ett medieföretag väljer nu att ta ställning mot Ryssland. Tidigare i dag berättade flera stora filmstudios att de inte kommer visa sina filmer på ryska biografer, och nu meddelar Netflix att de inte kommer följa den nya ryska regleringarna för streaming som trätt i kraft.

Det var i december som Ryssland presenterade sina nya regler. Dessa innebar att alla streamingtjänster med över 100 000 prenumeranter är tvungna att tillhandahålla nyheter, sport och underhållning från 20 kanaler som ägs av ryska staten.

Nu säger Netflix att de vägrar följa dessa regleringar. I ett uttalande till The Hollywood Reporter säger en talesperson från Netflix följande:

– På grund av den rådande situationen har vi inga planer på att lägga till dessa kanaler i vår tjänst. 

En av kanalerna som Netflix hade behövt visa är Channel One, som är nära förknippat med den ryska propagandan. Det är oklart vad beslutet innebär för streamingtjänsten, som hade stora planer för en satsning på den ryska marknaden.  

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL