Sean Penn i Ukraina – Ska göra dokumentär om invasionen

Sean Penn i Ukraina – Ska göra dokumentär om invasionen

Uppdaterad 27 mars 2022 kl. 15:03 | Publicerad 25 februari 2022 kl. 11:02

Skymtades på ukrainska presidentens pressträff

Den amerikanska skådespelaren Sean Penn befinner sig just nu i Kiev för att tillsammans med Vice Studios producera en dokumentär om händelserna i landet.

Sean Penn är förutom sina filmer även känd för att engagera sig såväl politiskt som i samhällsfrågor. Han har genom åren tagit ställning i olika konflikter och har öppet talat mot krig. I bland har han dock även kritiserats för sina åsikter, bland annat 2016 när han gjorde en intervju med den mexikanska kartelledaren "El Chapo"

Redan i november förra året ska Sean Penn för första gången ha rest till Ukraina och besökt deras militär. Han åkte hem efter det besöket, men befinner sig nu sedan en vecka tillbaka i landet igen. Penn ska nu göra en dokumentär om den ryska invasionen, och under torsdagen sågs han vara med på en pressträff med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. I ett uttalande som Newsweek tagit del av hyllar de ukrainska ämbetsmännen Sean Penns mod och stöd i dessa tider.

Nyheten om att Sean Penn befann sig i Ukraina för att göra en dokumentär avslöjades först av Variety. Under den gångna veckan ska skådespelaren bland annat ha träffat landets verkställande premiärminister och folk från militären.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL