Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Netflix förvärvar rättigheterna till Roald Dahls verk

Netflix gör flera projekt baserade på Roald Dahls verk

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
22 september 2021
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
22 september 2021

Netflix har fått en guldbiljett till en skattkista av berättelser.

Netflix har annonserat att de inlett ett utökat samarbete med Roald Dahl Story Company, vilket i praktiken innebär att de förvärvat rättigheterna till den legendariska författarens digra katalog av verk. Flertalet projekt är redan på gång...

Under onsdagsmorgonen rapporterade Netflix att de inlett ett utökat samarbete med Roald Dahl Story Company – ett samarbete som innebär att streamingtjänsten har köpt rättigheterna till Roald Dahls katalog av verk.

– Vi kommer nu att besöka de mest fantastiska platser och se de underbaraste saker, skriver streamingtjänsten.

Netflix meddelar också att de tillsammans med Roald Dahl Story Company redan har påbörjat arbetet med att berätta flera av Dahls tidlösa klassiker från ett nytt perspektiv. Bland projekten de nämner är i rullning hittar vi en serieversion av Kalle och Chokladfabriken från Taika Waititi, en ny originalberättelse med fokus på Oompa-Loompier samt en långfilm med Emma Thompson, baserad på musikalen Matilda.

LÄS OCKSÅ: Bästa filmerna på Netflix

Sedan tidigare är det många av Roald Dahls verk som har hittat sin väg till filmens värld, inklusive exempel som Kalle och Chokladfabriken, Den fantastiska räven och SVJ.

Netflix och Roald Dahl Story Company har tidigare samarbetat. År 2018 ingick de ett avtal med varandra som gav Netflix animationsrättigheterna till 16 av Dahls verk.

LÄS OCKSÅ: Bästa serierna på Netflix

NÄSTA ARTIKEL