First Kill (säsong 1)

First Kill säsong 2 – detta vet vi

  • Netflix
Filmtopp
Uppdaterad 25 juni 2022 kl. 11:06 | Publicerad 24 juni 2022 kl. 12:06

Kan vi vänta oss en andra säsong av First Kill?

Tonårsserien "First Kill" har blivit till en riktig tittarfavorit. Många har redan hunnit beta av den första säsongens alla avsnitt, så vi tänkte att det var hög tid att undersöka om en även en andra säsong är på väg.

"First Kill" är Netflix dramatiska tonårsrysare om förbjuden kärlek – med en twist.

I centrum hittar vi två personer från olika världar, Juliette (Sarah Cathrine Hook) och Calliope (Imani Lewis) – den ena en vampyr och den andra en vampyrjägare. De båda träffas och förälskar sig i varandra lagom tills att de förbereds för att hitta sina respektive första offer.

Serien, som är skapad av V.E. Schwab hade sommarpremiär på Netflix och har trots det soliga vädret hållit många inomhus, framför tv:n. Något som givetvis gjort oss nyfikna på om fler säsonger av serien förväntas dyka upp framöver. 

Utöver Hook och Lewis ser vi även skådespelare som Elizabeth Mitchell, Aubin Wise, Gracie Dzienny och Dominic Goodman m.fl. i First Kill.

När kommer First Kill säsong 2?

Netflix har i skrivandet stund inte förnyat First Kill med en andra säsong ännu, men Filmtopp misstänker att det bara är en tidsfråga. Som redan nämnt har serien, trots blygsam kritik, lyckats nå ut till sin breda ungdomsmålgrupp, vilket givetvis är ett gott tecken för den som hoppas på ytterligare avsnitt.

En annan sak som talar för en fortsättning är handlingen. Utan att avslöja något så råder det ingen tvekan om att det finns någon form av plan på en fortsättning, baserat på avslutningen i den första säsongen.

Att det finns mer att utforska i serien är dessutom något som har bekräftats av huvudrollsinnehavaren Hook, som själv tror på en fortsättning. I en intervju med The Wrap ger Hook seriens fans all anledning att hoppas på en säsong 2 av First Kill.

– Jag är ganska säker på att vi kan återvända, så sätt på [serien] bara. Alla i hela världen, sätt på den på er tv så kommer det att ordna sig. Vi kommer tillbaka. Oroa er inte, säger Hook.

Hook verkar visserligen ställa höga krav på tittarna, men baserat på hennes uttalande låter det onekligen som om förhoppningen är att fortsätta med en andra säsong.

Skulle det bli så att Netflix ger grönt just åt en andra säsong av serien, så är en gissning att den kan tänkas komma ut om ungefär ett år, under sommaren 2023. Mycket tidigare än så lär det inte bli, men det är inte en alltför storskalig produktion så mycket längre väntan än så bör det förhoppningsvis inte bli heller.

Filmtopp uppdaterar dig med ny information så fort vi vet mer.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL