Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
EXTRA: Netflix stänger ner sin tjänst i Ryssland

EXTRA: Netflix stänger ner sin tjänst i Ryssland

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
07 mars 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
07 mars 2022

Lämnar Ryssland helt och hållet

På grund av kriget i Ukraina har streamingtjänsten Netflix valt att lämna Ryssland helt och hållet tills vidare. Detta efter påtryckningar om att behöva sända rysk propaganda.

Nyligen kunde vi rapportera att streamingtjänsten Netflix vägrar att följa en ny rysk lag som kräver att streamingtjänster med över 100 000 prenumeranter sänder nyhetsinslag granskade av ryska staten

 Till följd av detta och den eskalerande krigsföringen i Ukraina, väljer nu Netflix att lämna Ryssland helt och hållet. Detta rapporterar The Wrap, som skriver att det är ungefär en miljon ryska abonnenter som drabbas.

– Sett till rådande omständigheter, har vi beslutat att skjuta upp vår service i Ryssland, säger streamingjätten i ett utlåtande. Det är oklart huruvida de nuvarande ryska prenumeranterna kommer att plockas bort helt och hållet eller får sina konton frysta.

Samtidigt beslutar flera stora Hollywoodstudios att de inte kommer att släppa nya titlar på de ryska biograferna, däribland den efterlängtade succén The Batman, Pixars nya Röd och Sonys sedan länge uppskjutna Marvelfilm Morbius. 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL