Premiär för Dynasty säsong 4

Dynasty säsong 6 – detta vet vi

  • Netflix
Filmtopp
Uppdaterad 29 september 2022 kl. 12:09 | Publicerad 28 september 2022 kl. 14:09

Fortsätter Dynastin över ännu en säsong?

Tittarfavoriten "Dynasty", eller "Dynastin" som den också går under på svenska Netflix, är tillbaka på streamingtjänsten med sin femte säsong. Kommer vi att få se även en sjätte säsong av serien framöver?

Sedan premiären 2017 har det hunnit bli fem framgångsrika säsonger av Dynasty, den amerikanska serien som är inspirerad av 80-talsföregångaren med samma namn. Serien är ursprungligen en produktion för kanalen The CW i USA, men har globalt lanserats på Netflix, vilket också är var vi kan se den i Sverige.

I Dynasty får vi följa den välbärgade familjen Carrington och deras familjeintriger, som ständigt gör sig påminda.

Tittarsuccén har alltså sänts i fem säsonger och totalt 108 avsnitt. Den som är snabb på huvudräkning har redan insett att det är mycket mer än de sedvanliga 8–10 avsnitt som är standard på dagens streamingmarknad. Dynastys välpackade säsonger speglar istället den gamla skolan och innehåller hela 20–22 avsnitt per säsong – perfekt för den som vill ha något att binge-titta på med andra ord.

Kommer det en Dynasty säsong 6?

Att "Dynasty" har sänts i fem så långa säsonger viskar om att det är en mycket framgångsrik serie. Att de nya säsongerna tenderar att hamna på Netflix topplistor över de mest sedda serierna är ytterligare ett bevis på det. Med tanke på att Dynastin är en sådan framgångssaga är det värt att ställa sig frågan om det kommer att dyka upp även en sjätte säsong av serien? Är du en hängiven följare av familjen Carrington är det sannolikt en fråga du redan ställt.

Dessvärre har vi dåliga nyheter för alla fans. Säsong 5 av Dynasty är nämligen annonserad som seriens sista. Har du redan hunnit svepa alla avsnitt av den senaste säsongen ser det med andra ord ut som om du får hålla till godo med det.

En av anledningarna till att serien inte förnyades med ytterligare en säsong beror på att den gått relativt trögt hemma i USA. Trots att serien visat upp fullt dugliga siffror på Netflix, har framgångarna lyst med sin frånvaro på The CW.

I nuläget finns det med andra ord ingenting som tyder på att nya avsnitt av Dynasty väntar. Tidigare hade det inte varit orimligt för Netflix att själva hålla liv vid serien, men med tanke på att streamingjätten avslutat fler och fler av sina egna produktioner den senaste tiden, så känns det inte troligt i dagsläget.

Vi håller dock tummarna för att serien kan leva vidare i någon form längre fram. Med tanke på att Dynasty är baserad på en föregångare från 80-talet, så känns inte det helt och hållet omöjligt att vi kommer att få se mer av världen, på ett eller annat sätt, någon gång i framtiden.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL