Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Casa de papel

"Casa de Papel" säsong 5 – Blir det någon fortsättning?

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
06 april 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
06 april 2020

Vad händer med Netflix älskade serie?

"Casa de Papel" eller "Money Heist" som den också kallas, är en av Netflix mest populära serier. Kommer vi att få se en femte säsong?

Bland alla serier i Netflix enorma utbud finns det en handfull som kan beskrivas som globala fenomen. Deras spanska serie "Casa de Papel" är en sådan. Den spännande thrillerserien är nämligen streamingjättens mest populära icke-engelskspråkiga.

Den 3 april släpptes den fjärde säsongen av Caasa de Papel (Money Heist) och redan nu undrar vi alla om vi kommer att få se mer. I denna artikeln delar vi med oss av allt som vi vet om den femte säsongen, så sätt ett bokmärke och håll dig uppdaterad.

Kommer vi att få se "Casa de Papel" säsong 5?

Den spanska Netflixserien har precis kommit tillbaka med åtta nya avsnitt där tittarna får veta mer om vad som händer med mästersnillet "Professorn" och hans följare.

Än så länge har inte Netflix gått ut med något officiellt uttalande om att serien kommer tillbaka, men enligt den brittiska nöjessidan Mirror har vi fått några ledtrådar som pekar på att mer är på ingång.

Exempelvis har har seriens skapare Alex Pina sagt följande till ABC när han fick frågan om en Casa de Papel säsong 5 blir verklighet:

– Någon vet att den kommer att bli det, men inte vi.

Uttalandet hintar alltså om att serien har fått grönt ljus, men att Pina ännu inte får berätta detta utåt. Likaså vet vi sedan tidigare att Netflix brukar vänta en månad eller två med att bekräfta nya säsonger efter att en premiär har varit. Med andra ord kommer vi säkerligen få ett konkret besked någon gång i maj.

MER LÄSNING:
"Gåsmamman" säsong 5 – Vad händer?
Nu är "The Witcher" säsong 2 – Bekräftad!

Likaså rapporterade ABC redan i oktober 2019 att en femte säsong är under arbete och att produktionsbudgeten blir hög. Detta är dock inte officiellt bekräftat av Netflix.

När kommer "Money Heist" säsong 5?

Om vi utgår från att serien blir förnyad, vilket allt pekar på, finns det en viss risk att vi får vänta ett tag på att se fortsättningen. Inte minst när coronaviruset sätter käppar i hjulet för Netflix produktioner.

Likaså har det tidigare varit en del glapp mellan säsongerna. Säsong 1 och 2 spelades nämligen in samtidigt för att sedan sändas tätt inpå varandra. Därefter följde ett längre mellanrum där säsong 3 och 4 spelades in och sedan släpptes relativt tätt.

Än så länge finns det inget som pekar på att produktionen kommer att byta strategi, utan om säsong 5 (och 6?) får grönt ljus. Kommer de att spelas in när riskerna med coronaviruset minskat och sedan släppas några månader efter det.

I så fall kan vi räkna med att få se "Casa de Papel" säsong 5 först under andra halvan av 2021 eller början av 2022.