Bridgerton säsong 3 kommer avvika från bokserien

Bridgerton säsong 3 kommer avvika från bokserien

  • Netflix
16 maj 2022 kl. 15:05

En ny romans kommer blomma

Den omåttligt populära serien "Bridgerton" avviker från bokserien då den fjärde boken ska bli filmatiserad före den tredje. Detta berättar Nicola Coughlan som spelar Penelope Featherdown.

Under våren har serien på allas läppar varit Netflix satsning Bridgerton, vars andra säsong kom ut 25 mars i år. Serien är omåttlig populär bland tittarna och har slagit rekord på Netflix som plattformens mest streamade engelsktalande serie. Förra våren bekräftades det att Bridgerton kommer att få en tredje och fjärde säsong, och nu har detaljer om tredje säsongen äntligen kommit ut.

Under helgen berättade Nicola Coughlan att den nya säsongen kommer fokusera på Penelope Featherdown och Colin Bridgertons (Luke Newton) relation, rapporterar DEADLINE. Karaktärernas vänskap kommer blomma ut i en romans som Penelope måste balansera med dubbelivet som Lady Whistledown.

Penelope Featherdown (Nicola Coughlan) och Eloise Bridgerton (Claudia Jessie). Foto: Netflix

Den nya säsongen kommer avvika från Julia Quinns bokserie som showen är baserad på. Istället för att filmatisera Quinns tredje bok En förtrollande hemlighet (2001) som berättar Benedict Bridgertons historia så har de valt hennes fjärde bok En oundviklig längtan (2002), som handlar om Penelope och Colins romans. De första säsongerna har följt ordningen av Quinns böcker, med Daphne repsektive Anthony Bridgerton som huvudkaraktärer.

Luke Newton som Colin Bridgerton. Foto: Netflix

Detta är dock inte första gången showen avviker från bokserien. Redan under första säsongen fick vi reda på identiteten av Lady Whistledown, vilket sker i fjärde boken. 

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL