Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Barack Obama gör naturdokumentär med Netflix

Barack Obama gör naturdokumentär med Netflix

  • Netflix
Jonathan Smeds | Nyhet
16 mars 2022
Jonathan Smeds | Nyhet
16 mars 2022

"Är hans nya karriär inom film- och TV-branschen?"

Barack Obama må ha slutat som president, men han verkar vara långt ifrån att dra sig tillbaka i rampljuset. Nu gör han en dokumentär med Netflix.

Naturdokumentärserien Our Great National Parks presenterades av Netflix redan förra året, men då sades det ingenting om vem som skulle vara värd för programmet. Nu har det bekräftats, och det kommer alltså vara USA:s 44:e president. I en trailer som Netflix släppt berättar Barack Obama att vi kommer få stöta på flera av naturens under.

Our Great National Parks besöker både nationalparker i USA, men även andra parker runt om i världen. Till exempel görs nedslag i indonesiska Gunung Leuser, Kenyas Tsavo och Patagonia Natural Parks i Chile. En av seriens producenter är James Honeyborne. Han var också med och skapade BBCs kritikerrosade naturdokumentär Blue Planet II.

Dokumentärserien är producerad av paret Obamas bolag Higher Ground Productions Company. Netflix skrev 2018 ett längre avtal med paret, där målet var skapa en mix av innehåll med mångfald, både genom serier med eller utan manus, dokumentärer och filmer. Filmbolaget har tidigare producerat Becoming, Crip Camp: A Disability Revolution och American Factory. Den senare vann en Oscars för bästa dokumentär.

Utöver det har man även gjort flera barnserier till Netflix, bland annat Ada Twist? Forskare? Javisst! samt Våfflan och Mochi. Än så länge verkar dock Obama gärna hålla sig i bakgrunden. Endast två gånger har han enligt IMDB agerat skådespelare i en serie; Vlogg Boiz och Dog With a Blog. Kanske är det så att han nu istället vill börja utmana Morgan Freeman och David Attenborough om att vara kungen av berättarrösten?

Our Great National Parks har premiär på Netflix 13 april.

Se trailern med Barack Obama här:

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL