Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Paret Obama inleder samarbete med Netflix

Paret Obama inleder samarbete med Netflix

David Lindahl | Nyhet
21 maj 2018
David Lindahl | Nyhet
21 maj 2018

Ska bli ett flerårigt samarbete.

Paret Obama ger sin in i underhållningsbranschen. De har nu knutit ett flerårigt avtal med streamingtjänsten Netflix som ska inkludera serier, dokumentärer och filmer.

Det är snart över ett och ett halvt år sedan Barack Obama lämnade det Ovala rummet i Vita huset. Men han har inga planer på att sluta arbeta. I ett pressmeddelande rapporterar Netflix att streamingtjänsten nu ingått i ett flerårigt kontrakt med Barack och Michelle Obama. Planen är att paret ska producera filmer och serier som ska bli tillgängliga för hela världen.

Under sitt eget produktionsbolag ska paret producera verk som sedan släpps på Netflix. Såhär sade Barack Obama om överenskommelsen med streamingtjänsten:

"En av de enkla nöjena av vår tid när vi tjänade folket var att träffa så många fascinerande människor från alla livets hörn, och att hjälpa dem att dela sina erfarenheter med en större publik. Därför är jag och Michelle exalterade över att bli partners med Netflix – vi hoppas kultivera och nyttja de talangfulla och inspirerande kreativa rösterna som kan visa större empati och förståelse människor emellan, och hjälpa dem att dela sina historier med hela världen."

Michelle Obama sade såhär om hon och makens intresse för berättandets konst:

"Barack och jag har alltid trott på styrkan av historieberättande för att inspirera oss, för att få oss att tänka annorlunda om världen runt omkring oss och för att hjälpa oss att öppna våra sinnen och hjärtan för varandra. Netflix enastående service passar oss bra för den typen av historier som vi vill dela med oss och vi ser fram emot att starta detta spännande nya samarbete."

Vad tror du om att Netflix och paret Obama ska samarbeta?