Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Away säsong 2 – får vi mer av Netflix rymddrama?

Away säsong 2 – får vi mer av Netflix rymddrama?

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
08 september 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
08 september 2020

Netflix har ännu inte bekräftat fortsättning.

Det finns mycket kvar att berätta i Netflix nya serie "Away", men i dagsläget är det oklart ifall rymduppdraget fullföljs eller inte.

Hilary Swank i "Away".
Hilary Swank som Emma Green i "Away". Foto: Netflix.

Serien "Away" är Hilary Swanks comeback i rampljuset. Den första säsongen finns nu att se på Netflix och det finns anledningar att tro på att vi får en fortsättning, men också att äventyret tar slut redan nu.

I skrivande stund ligger Away 1:a på Netflix topp 10-lista i USA, Nya Zeeland, Spanien, Schweiz, Nigeria, Italien, Irland, Israel, Tyskland, Frankrike... fler länder går att rabbla upp. I Sverige är serien mest populär efter Young Wallander.

Den enorma nyfikenheten på Away innebär förstås en otrolig start. Nu återstår det bara att se hur många av tittarna serien håller kvar under kommande veckor. Skulle serien ha tappat positioner på bara några dagar kan vi förmoda att den inte fallit så många i smaken. Netflix brukar vanligtvis vänta i två-tre månader innan de går ut med besked kring en produktions framtid.

Så vilka varningssignaler talar emot att vi får se Away säsong 2?

Seriens första säsong har fått ett blandat mottagande av den internationella kritikerkåren. Dess metascore på 59/100 utgörs av både höga och låga betyg. Filmtopp tillhör den skara som gett serien högt betyg, och håller tummarna för en fortsättning. Läs vår recension av Away här. Away har inte fått övertygande betyg av publiken som röstat på sajterna IMDb (6.2/10) och Rotten Tomatoes (68/100%). 

Netflix som uppges ha klivit in med sex miljoner dollar i budget per avsnitt kommer att få ta sig en ordentlig fundering på om de ska ge grönt ljus till Away säsong 2 eller inte. En sak som är säker är att det finns mer att berätta av den treåriga rymdresan astronauten Emma Green och hennes manskap beger sig iväg på. 

Missa inte Filmtopps intervju med Hilary Swank om "Away"! Lär också känna de övriga astronauterna i serien i Filmtopps intervju med Ato Essandoh, Mark Ivanir, Ray Panthaki och Vivian Wu

För fler nyheter --> scrolla vidare eller tryck här!

 

NÄSTA ARTIKEL