Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Altered Carbon säsong 3 – Har Netflix satt sig i båten?

Altered Carbon säsong 3 – Har Netflix satt sig i båten?

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
10 mars 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
10 mars 2020

Vill de verkligen fortsätta serien?

Den första säsongen av science fiction-serien "Altered Carbon" gjorde storslam, medan den andra säsongen anses vara betydligt svagare av fansen. Men sett till hur säsongen slutar, så måste väl Netflix bara fortsätta projektet?

2018 släpptes den första säsongen av Altered Carbon där vi såg svenske Joel Kinnaman i huvudrollen. Serien fick tidigt stora hyllningar från fans, och likaså höll många kritiker den högt. Idag är serien tillbaka med sin andra säsong på Netflix – men framgången har den här gången uteblivit. Åtminstone ser fansen på säsong 2 som ett rejält steg bakåt. 

På betygsajten Rotten Tomatoes kan vi se att säsong 2 har låga 38/100 i rating. På IMDb kan vi också se ett rejält fall vad gäller de enskilda avsnittens betyg, där säsong 2 har ett betydligt lägre snitt än den första. När vi browsar runt på nätet blir det också uppenbart att folk gillade Kinnaman bättre än hans efterträdare Anthony Mackie

Netflix är kända för att vara benhårda med deras seriers öden. De senaste åren har vi sett dem stänga ned ett helt gäng, däribland GlowGypsySanta Clarita DietDaredevil och Easy. 

Så nu återstår frågan ifall vi får se Altered Carbon säsong 3?

Sett till hur det senaste avsnittet slutar, så är Netflix kanske illa tvungna att fortsätta storyn. För visst är det en saftig cliffhanger vi bjuds på – och då är man väl nästan skyldig att fortsätta? För oavsett om många klankar ner på säsongen, finns det garanterat de som vill ha mer. 

En recast kan få det att lyfta

Anthony Mackie i "Altered Carbon".
Anthony Mackie i "Altered Carbon". Foto: Netflix.

Skulle vi få se Altered Carbon säsong 3, så kan vi räkna med att även då få se en ny cast. Kan Netflix hitta en spännande skådis att göra rollen som Takeshi Kovak, så skulle intresset säkerligen stiga igen. Vilket var fallet med HBO:s True Detective som blev älskad för sin första säsong, hånad för sin andra och återigen älskad för sin tredje. 

Något som talar för att Netflix får tvinga fram en fortsättning på serien är att det finns mer av förlagan att utgå ifrån. Richard K. Morgan skrev tre böcker, som ännu inte berättats färdigt i serien. 

Det ska bli spännande att följa hur det går för sci-fi serien. Kanske, och bara kanske, får vi se Altered Carbon säsong 3. 

Relaterad läsning: 

Watchmen säsong 2 – Det här vet vi
Allt vi vet om Stranger Things säsong 4
Senaste nytt på Netflix

NÄSTA ARTIKEL