Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Watchmen säsong 2 – Detta vet vi

Watchmen säsong 2 – Detta vet vi

David Lindahl | Nyhet
18 november 2019
David Lindahl | Nyhet
18 november 2019

Här är allt vi vet om Watchmen säsong 2.

Just nu går första säsongen av Watchmen på HBO – serien baserad på Alan Moores serietidning från 1986. Den andra säsongen är ännu inte bekräftad men här är allt som i nuläget är känt om den.

Watchmen
Foto: HBO.

Watchmen är en serietidning av den brittiske författaren Alan Moore. Han skapade Watchmen under 1986 och har sedan dess varit negativt inställd till alla produktioner baserat på hans verk. Zack Snyders film från 2009 mottog blandad kritik och Moore ska ha avskytt den.

I år släppte HBO sin egen serie baserad på Moores serietidning. Den andra säsongen är ännu inte bekräftad men producenten Nicole Kassell sade såhär till Business Insider:

– Som ett fan som har sett alltihopa tror jag definitivt att där finns innehåll för en andra säsong, om inte ännu mer. Jag tror att det vore roligt och fantastiskt att få se mer.

Vilka kan tänkas återvända för säsong 2?

Det är för tidigt att säga vilka som kan tänkas återvända för en andra säsong av Watchmen, men förutsatt att följande karaktärer överlever den första säsongen är det sannolikt att de syns i andra också.

Regina King som Det. Angela Abar/Sister Night

Tim Blake Nelson som Wade/Looking Glass

Yahya Abdul-Mateen II som Cal Abar

Hong Chau som Lady Trieu

Jeremy Irons som Adrian Veidt/Ozymandias

Jean Smart som Laurie Blake

De två sista karaktärerna bör vara bekanta för fans av Zack Snyders film, men det är inte troligt att någon från filmen kommer att dyka upp i serien.

Vad kommer säsong 2 att handla om?

Redan nu är serien väldigt förändrad från Alan Moores original på grund av tiden det utspelar sig i. Serieskaparen Damon Lindelof påpekar att Watchmen däremot likt serietidningen har en början, mitt och ett tydligt slut vilket betyder att avslutet bör indikera hur en fortsättning kan tänkas se ut.

I nuläget är det mesta spekulationer och med tanke på att säsong 1 fortfarande går på HBO och inget är bekräftat för säsong 2, kommer det nog inte anlända något bildmaterial från en andra säsong förrän sent in i 2020.

Vi håller artikeln uppdaterad när mer nyheter om Watchmen säsong 2 anländer.

Vill du ha säsong 2 av "Watchmen"?

NÄSTA ARTIKEL