Meryl Streep om när Dustin Hoffman slog henne: ”Han gick för långt”

Meryl Streep om när Dustin Hoffman slog henne: ”Han gick för långt”

Axel Diedrichs
Uppdaterad 07 juli 2024 kl. 12:48 | Publicerad 20 augusti 2023 kl. 20:00

När bråket i "Kramer mot Kramer" blev för verkligt

De två spelade mot varandra i klassikern "Kramer mot Kramer". Under inspelningen var det en scen där Meryl Streep menar att Dustin Hoffman slog henne för hårt.

De två filmstjärnorna Meryl Streep (Sophies val) och Dustin Hoffman (Mandomsprovet) anses båda höra hemma bland tidernas främsta skådespelare. Tillsammans var de också med i en av 70-talets största dramaklassiker, Kramer mot Kramer där de spelar ett gift par som bestämmer sig för att skiljas. I processen krackelerar maken Ted som är en stressad workaholic, som mitt i allt måste lära sig att ta sitt ansvar som förälder. 

Filmen må vara älskad, men det verkar inte ha varit en lika kärleksfull process att spela in den. I synnerhet finns det en scen som Meryl Streep många år efter inspelningen fortfarande minns som ett exempel på när helhjärtat skådespeleri kan komma för nära verkligheten. Hon berättar om det hela i en intervju från några år tillbaka som nu kommit upp till ytan. 

Meryl Streep om när Dustin Hoffman slog henne: "Han gick för långt"
Foto: Columbia Pictures.

Meryl Streep om när Dustin Hoffman slog henne: "Han gick för långt"

När Meryl Streep pratade med New York Times 2018 diskuterade hon hur skådespelare ibland försvinner in i sina karaktärer och refererade till inspelningen av Kramer mot Kramer. I en scen blir hennes karaktär Joanna blir slagen av Ted, spelad av Dustin Hoffman. 

– Det är knepigt, för när du är inne i en scen som skådespelare måste du kunna känna dig fri i den. Jag är säker på att jag oavsiktligt skadat folk i fysiska scener. Men det finns bara en viss mängd förlåtelse i det. Han slog mig, och du kan se i filmen att han gick för långt.

Hoffman har senare kommenterat inspelningen av Kramer mot Kramer i stort och berättat hur den ägde rum under ett svårt skede i hans liv. Skådespelaren befann sig mitt i uppbrottet med sin dåvarande hustru och menar att han innerst inne spelade mot henne snarare än Streep. 

– Jag är säker på att jag tog ut mig på henne genomgående under filmen, har Hoffman sagt till Huffington Post

"Kramer mot Kramer" blev förutom denna tråkiga historia en otrolig succé när den kom ut. Filmen vann sammanlagt fem Oscars, där både Dustin Hoffman och Meryl Streep belönades med varsin.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL