Forrest Gump.

Tom Hanks om försöket på Forrest Gump 2: "Ni kan inte tvinga mig"

Filmtopp
12 september 2022 kl. 10:09

Stjärnan berättar om uppföljaren som kunde blivit

I en intervju med HappySadPodcast berättar Tom Hanks om när de höll på att göra "Forrest Gump 2" och varför han inte kunde genomföra det.

Tom Hanks har stått för många stora klassiker i sin karriär och anses vara en av amerikansk filmindustris främsta begåvningar någonsin. Hans storhetstid var på nittiotalet när han gjorde filmer som BigPhiladelphiaForrest Gump och Saving Private Ryan. När det kommer till Forrest Gump som hade premiär 1994 vann han sin andra Oscar för Bästa manliga huvudroll. I dag är den förmodligen klassiker som Hanks är allra starkast förknippad med. Många av oss har sett den otaliga gånger, men långt ifrån alla känner till att det gjorde ett försök på Forrest Gump 2 men som inte varade särskilt länge. 

Tom Hanks om försöket på Forrest Gump 2: "Ni kan inte tvinga mig"

Tom Hanks om försöket på Forrest Gump 2: "Ni kan inte tvinga mig"
Foto: Paramount Pictures.

Det var när Tom Hanks – nu aktuell med den nya Pinocchio-filmen – pratade med HappySadPodcast som han berättade om försöket på Forrest Gump 2:

– Jag kan säga att vi, med en lång tid efter att filmen hade släppts, gjorde ett hugg på en annan Forrest Gump-film. Vi pratade om den i fyrtio minuter, och sedan sa vi "hörni, kom igen". 

Hanks är inte känd för att göra särskilt många uppföljare. Han förklarar vidare att han ogillar tanken på att göra en uppföljare bara för att du fått till en succé: 

– En smart grej jag gjorde var att jag aldrig skrev på något kontrakt som gjorde det till en skyldighet för mig att göra en uppföljare. Jag har alltid sagt att om det finns en vettig anledning att göra en, så låt oss köra. Men ni kan inte tvinga mig. 

Författaren Winston Groom som skrev boken Forrest Gump, som gavs ut 1986, släppte sin uppföljare Gump and Co. 1995. I den får vi följa en helt pank Forrest vars verksamhet Bubba Gump Shrimp Co. har gått i konkurs. Men snart uppdagas en möjlighet att vända på det hela när han deltar i ett mästerskap inom amerikansk fotboll. 

Boken blev ingen bästsäljare som originalet men mottogs trots det väl. Hur som helst fanns det inte tillräckligt i den för att få Tom Hanks och folket på Paramount att ticka. 

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL