Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Meryl Streep sågar Martin Scorsese: "kommer inte leva så länge"

Meryl Streep sågar Martin Scorsese: "kommer inte leva så länge"

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
14 september 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
14 september 2022

Kritiserar regissörens brist på kvinnliga karaktärer

Meryl Streep berättar att hon hemskt gärna skulle arbeta med Martin Scorsese men att hon inte tror sig leva tillräckligt länge för att få chansen.

Ingen annan skådespelare har lika många Oscarsnomineringar som Meryl Streep, som även vunnit tre stycken. Under resans gång har hon arbetat med flera av de mest berömda filmregissörerna, så som Steven Spielberg, Sydney Pollack och Woody Allen. Men det finns de som hon ännu inte arbetat med och som hon gärna skulle vilja få en chans att skapa filmhistoria med. Bland dem nämner hon Martin Scorsese, som är känd för sina hårdkokta gangsterepos. Streep förväntar sig däremot inte att det kommer ske någon gång snart.

Meryl Streep om att arbeta med Martin Scorsese: "kommer inte leva så länge"

Meryl Streep sågar Martin Scorsese: "kommer inte leva så länge"
Meryl Streep i "Florence Foster Jenkins" (2016). Foto: 20th Century Fox.

Det var i en intervju med The Talk som Meryl Streep fick frågan om det fortfarande finns någon särskild regissör hon skulle vilja få chansen arbeta med. Valet landade då på en av tidernas mest berömda: 

– Ja, jag skulle vilja att Martin Scorsese då och då var intresserad av en kvinnlig karaktär, men jag vet inte om jag kommer att leva så länge. 

Fortsättningsvis berättar hon att det finns flera andra regissörer hon gärna skulle vilja jobba med: 

– Jag älskar Spike Jonze, och jag älskade att arbeta med Wes Anderson. Då spelade jag en räv, så jag skulle vilja arbeta med honom på nytt någon gång, då i rollen som en människa. 

Mer läsning:

På pappret är det svårt att föreställa sig en starkare person för Martin Scorsese att arbeta med än tidernas mest dekorerade skådespelerska. Samtidigt ska det vara sagt att Streep inte tenderar att göra den sortens hårdkokta rullar Scorsese gärna ägnar sig åt. Men kanske kommer de två att kunna hitta ett gemensamt projekt att ta sig an innan de beslutar sig för att gå i pension.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL