Black Mass

Därför vägrar Johnny Depp att se sina egna filmer

Filmtopp
16 september 2022 kl. 12:09

Tre Oscarsnomineringar får honom inte att ändra sig

Efter rättegången mot Amber Heard gör Johnny Depp comeback i Hollywood. Nu spelar han Ludwig XV i dramat "Jeanne du Barry", en film han troligen aldrig kommer att se.

Sett till alla filmer han har varit med i är det svårt att tänka sig att trefaldigt Oscarsnominerade Johnny Depp egentligen ville sats på en musikkarriär. Under åren har han förvisso stått på scen med storheter som Alice Cooper och Jeff Beck, men framförallt är det för klassiker som Terror på Elm Street (1984), Edward Scissorhands (1990), Gilbert Grape (1993), Donnie Brasco (1997), Pirates of the Caribbean (2003), Finding Neverland (2004) och Sweeney Todd (2007) som han har skrivit in sig historien.

De senaste åren har det däremot varit tunt med minnesvärda roller från Johnny Depps sida, något som kanske kommer att ändras nu efter att han vann i de flesta punkterna i rättegången med exhustrun Amber Heard, som tidigare anklagat filmstjärnan för fysisk och psykisk misshandel. Nu är han exempelvis aktuell i huvudrollen som Ludwig XV i Maïwenns nya långfilm Jeanne du Barry. Men troligen kommer stjärnan själv inte att se den nya filmen.

Johnny Depp vägrar se sina filmer
Johnny Depp som Kung Ludvig XV i "Jeanne Du Barry". Foto: Why Not Productions.

Johnny Depp vägrar se sina egna filmer

I flera intervjuer har Johnny Depp poängterat att han inte ser sina egna filmer. Detta är inte särskilt unikt att skådespelare drar sig från att se om sina egna filmer, men till skillnad från många ser han inte ens den färdiga filmen innan den släpps:

– På ett sätt, när mitt arbete är klart med filmen så har jag egentligen ingenting med den att göra. Jag håller mig långt borta. Om jag kunde, skulle jag hålla mig i ett så djupt tillstånd av okunnighet som möjligt. Det är bara det, du vet, att jag inte gillar att se mig själv, säger Johnny Depp i en intervju med David Letterman.

I samma intervju med den legendariska Talk Show-värden förklarade Johnny Depp att han "föredrar upplevelsen" av att göra en film och inte vill se den när den är färdig.

Johnny Depp i Donnie Brasco
Johnny Depp och Al Pacino i "Donnie Brasco", en film han förmodligen aldrig sett. Foto: Sony Pictures.

Tog upp det på Golden Globes

Detta är inte första gången Johnny Depp hävdar att han inte ser sina filmer. När Ricky Gervais frågade honom på Golden Globe-galan 2012 om han hade sett sitt drama The Tourist, svarade skådespelaren med ett blankt "nej".

En annan skådespelare som avskyr att se sina egna filmer är Joaquin Phoenix, som en gång avslöjade att han endast sett sina filmer The Master och Her.

– Jag vill aldrig se mig själv som kameran ser mig… Jag vill inte se mig själv, ska den skicklige skådespelaren sagt enligt The Insider.

Om Johnny Depp vägrar att se sina filmer framöver återstår att se. Kanske kan vägen tillbaka till rampljuset övertyga honom till att göra det.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL