Mark Wahlberg till Filmtopp: ”Det är uppenbarligen att bryta lagen”

Mark Wahlberg till Filmtopp: ”Det är uppenbarligen att bryta lagen”

  • Apple TV+
Eric Diedrichs
15 december 2023 kl. 21:12

Erkänner lagbrottet – körde Boston till New York på drygt 90 minuter

Tvåfaldigt Oscarsnominerade Mark Wahlberg är aktuell med familjekomedin ”The Family Plan” på Apple TV+. Filmtopps Eric Diedrichs pratar med stjärnan.

Mark Wahlberg till Filmtopp: ”Det är uppenbarligen att bryta lagen”
Foto: Apple TV+

Med titlar som Boogie Nights (1997), Three Kings (1999), The Departed (2006), The Fighter (2010) och Ted (2012) har Mark Wahlberg gång på gång visat vad han går för som skådespelare. Visst, det har blivit ett par rejäla klavertramp – Max Payne (2008) är ett utmärkt exempel på detta – men så går det för alla hårt arbetande skådespelare.

Nu är han aktuell med familjekomedin The Family Plan, i vilken han spelar en urtråkig farsa som visar sig vara en före detta lönnmördare. När mannen han är på flykt från får nys om hans nya liv måste han fly med sin icke ont anande familj illa kvickt och rädda deras liv – utan att de märker något. Bitvis är filmen rätt rolig, mycket på grund av Wahlbergs och Michelle Monaghans kemi. Hon spelar hans frustrerade hustru och gör det med bra komisk tajming.

Mark Wahlberg till Filmtopp: ”Det är uppenbarligen att bryta lagen”
Foto: Apple TV+

Erkänner lagbrottet för Filmtopp

The Family Plan är i mångt och mycket en road movie där familjen, med Mark Wahlberg bakom ratten, kör tvärs över USA på jakt efter ett bättre liv. När jag får chansen att ställa den Oscarsnominerade stjärnan en fråga väljer jag att fokusera på just detta.

Fasen Mark, du kör verkligen den där familjebilen som en riktig kämpe.

– Jag är känd för att göra det på riktigt med [skrattar]. Konstant sen med att lämna av barnen på skolan, men jag är egentligen inte sen. Tror du att jag är sen med att lämna barnen på skolan? Nej, det är jag inte. Om jag måste lämna dem på skolan, när min fru tvingar mig, så kommer jag sent till min utslagstid på golfbanan och det är då den riktiga körningen börjar.

Vilken är den längsta bilresan du har kört själv i riktiga livet? Var började du och vad var slutdestinationen och själva målet?

– Som jag har kört personligen? Förmodligen från Boston till New York. Jag brukade köra den sträckan varje helg när jag började min karriär. Det tar fyra timmar, men om jag stack vid rätt tillfälle kunde jag köra den på en timme och femtio minuter, vilket uppenbarligen är att bryta lagen och att köra för snabbt. Men, så klart, på mina turnéer har det varit många långa bilresor i veckor och månader, men jag körde inte bussen.

Med det tackar vi Mark Wahlberg för pratstunden. ”The Family Plan” finns nu att streama på Apple TV+.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL