Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Netflix stoppar Meghan Markles serie

Netflix stoppar Meghan Markles serie

Linda Forssén | Nyhet
02 maj 2022
Linda Forssén | Nyhet
02 maj 2022

Inte ens kungligheter får vara kvar

Netflix skrotar flera av sina planerade animerade serier, där en av dem är hertiginnan av Sussex Meghan Markles serie "Pearl".

Meghan Markles animerade serie Pearl är en av produktionerna Netflix i tysthet väljer att lägga ner, rapporterar Deadline. Pearl som skulle ha varit en serie som firar kvinnor genom historien var tänkt att bli den första animerade serien från Markles bolag Archewell Productions som hon har tillsammans med Prins Harry, hertig av Sussex.

Markle som var producent tillsammans med David Furnish, annonserade serien förra sommaren. Serien skulle handla om en tolvårig flicka som finner inspiration genom flera olika kvinnor som existerat genom historien. När Pearl först presenterades förklarade Markle att huvudkaraktären, likt många tjejer i hennes ålder, är på en resa mot att hitta sig själv och ta sig förbi de hinder som uppstår i vardagen. Hon uttryckte då hur glad hon var att Archewell Productions inledde ett samarbete med Netflix.

Pearl hann inte lämna utvecklingsstadier. Utöver den har Archewell Production flera andra projekt, bland annat dokumentärserien Heart of Invictus.

Netflix skrotar flera projekt

Tidigare kunde vi rapportera att Netflix förlorat 200 000 tusen prenumeranter och för första gången på tio år backat med antalet användare. Detta uppges ha resulterat i att värdet på aktien halverats och anställda fått sparken. 

Det är inte bara Markles animerade serie som blivit slopad i år utan serierna "Dino Daycare" och "Boons and Curses" är två andra produktioner som Netflix valt att stoppa.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL