Stranger Things

Netflix-aktien sjunker med antalet prenumeranter

  • Netflix
Filmtopp
20 april 2022 kl. 09:04

Dyster kvartalsrapport från streamingtjänsten

Netflix-aktien fortsätter att sjunka i värde och nu har streamingtjänsten för första gången på över tio år börjat gå bakåt med antalet prenumeranter.

Netflix har de senaste åren fått mycket kritik för att släppa många undermåliga produktioner. Detta har lett till ilskna prenumeranter som börjat vända blicken åt andra streamingtjänster. Enligt BBC har Netflix tappat 200 000 prenumeranter under inledningen på 2022, vilket innebär att de nu för första gången sedan oktober 2011 backar med antalet prenumeranter. Anledningen ska även vara att de höjt priserna på deras största marknader, som USA och Storbritannien.

Netflix flaggar för ett större tapp 

I dag kan prenumeranter dela konton med personer de inte bor med. Denna möjlighet vill Netflix nu strypa för att istället få flera nya användare och höja sina dalande intäkter. 

– När vi växte snabbt i början så var inte det en prioriterad fråga att stoppa kontodelning, men nu jobbar vi superhårt för det, sade Netflix-chefen Reed Hastings på en frågepanel i samband med att de presenterade deras senaste kvartalsrapport.

I ett brev till sina aktieägare säger Netflix att den ökning av registreringar som de såg under pandemin har "döljt bilden" av deras utveckling. De varnar investerare att de förväntar sig att ytterligare två miljoner abonnenter kommer att lämna fram till juli.

 Netflix uppges även ha förlorat omkring 700 000 prenumeranter i samband med att de stängde ner tjänsten i Ryssland.

Netflix har fortfarande över 220 miljoner prenumeranter världen över.

Mer läsning: 

 

NÄSTA ARTIKEL