KLART: De gör den nya Harry Potter-serien – Succession-duo bekräftade

KLART: De gör den nya Harry Potter-serien – Succession-duo bekräftade

  • Max
Emil Oscar Rasmussen
27 juni 2024 kl. 15:55

HBO:s kommande Harry Potter-serie presenterar ny regissör och showrunner

Arbetet med HBO:s kommande "Harry Potter"-serie ser snart ut att kunna ta fart på allvar. I dag bekräftar Warner Bros. Discovery två "Succession"-bekantingar som seriens showrunner respektive regissör.

Det har passerat nästan två år sedan det bekräftades att Warner Bros. kommer att utveckla en Harry Potter-serie under HBO:s paraply, baserad på J.K. Rowlings böcker. Sedan dess har arbetet med det stora åtagandet gått framåt med blygsam fart, men nu ser det snart ut att kunna rulla igång på allvar.

I dag har Warner Bros. Discovery bekräftat två nya nyckelpersoner som kommer att vara del av teamet som ska göra serien till verklighet – och det är två namn som redan av vana vid att göra succé för HBO.

LÄS OCKSÅ: 5 Harry Potter-spinoffs vi vill se

Regissör och manusförfattare klara för Harry Potter-serien

Francesca Gardiner och Mark Mylod ansluter till teamet som ska skapa Harry Potter-serien. Manusförfattaren Gardiner får roller som seriens showrunner och Mylod kliver ombord för att regissera flera av avsnitten. Båda två kliver även ombord projektet som exekutiva producenter.

Det här blir inte första gången som Gardiner och Mylod samarbetar. De har tidigare kammat hem stora framgångar med succéserien Succession. Gardiner har också jobbar med hyllade serier som His Dark Materials och Killing Eve, medan Mylod också har titlar som Game of Thrones och The Last of Us på sin meritlista.

Något premiärdatum för serien finns ännu inte, men den kommer att produceras som ett HBO-original och visas på streamingtjänsten Max. Satsningen lyfts fram av Warner Bros. Discovery som en "trogen återberättelse av handlingen i böckerna".

Filmtopp håller dig uppdaterad om den kommande Harry Potter-serien.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL