Senaste nytt om Harry Potter-serien – Så många säsonger blir det

Senaste nytt om Harry Potter-serien – Så många säsonger blir det

Filmtopp
04 april 2023 kl. 08:38

Arbetet med TV-serien fortsätter att röra på sig

Blomberg rapporterar om de nya storslagna planerna för Harry Potter-serien. Så många säsonger blir det enligt de senaste uppgifterna.

J.K. Rowlings älskade Harry Potter-böcker har haft ett stort inflytande på vår kultur, det finns till och med universitet här i Sverige som erbjuder kurser inom "Harry Potter-vetenskap".

Under ett decennium – mellan 2001-2011 – släpptes de kritikerhyllade och älskade långfilmsversionerna av historien om den unge trollkarlen med ett blixtformat ärr. Totalt blev det åtta stycken filmer, som tillsammans genererade över 7,7 miljarder dollar i intäkter. De gjorde också Emma Watson, Rupert Grint och Daniel Radcliffe till superstjärnor.

Så många säsonger blir Harry Potter-serien

Sedan en tid tillbaka har det ryktats om att J.K. Rowlings böcker ska ta klivet in i TV-serievärlden och nu rapporterar Blomberg att två insatta källor till dem säger att Warner Bros. Discovery är nära att sluta ett avtal om rättigheterna.

De menar att företaget nu hoppas på att kunna utannonsera satsningen officiellt nästa vecka och att planen är att göra en säsong på varje bok, vilket alltså skulle innebära sju stycken säsonger.

J.K. Rowling medverkan oklar

Hur pass involverad J.K. Rowling själv kommer att vara återstår att se. Under åren har flera av fans tagit avstånd från henne efter att hon, i deras mening, uttryckt sig transfobiskt.

Harry Potter-serien uppges vara en del av Warner Bros. nya strategi för HBO Max där de ska satsa på filmer och TV-serier som baseras på historier och karaktärer som tittarna redan är bekanta med.

Med andra ord kan vi förvänta oss definitiva besked om Harry Potter-seriens framtid nästa vecka.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL