Daniel Radcliffe pekar ut sin favoritfilm – Det är inte Harry Potter

Skippa den nya Harry Potter-serien – 5 spinoffs vi vill se istället

Sofie Landgren
24 februari 2024 kl. 18:02

Rebooten närmar sig – här är historierna som är mer värda att porträttera

Få har missat att Warner Bros. Discovery gör en ny seriesatsning av J.K. Rowlings Harry Potter-böcker, som nu ser ut att få se dagens ljus 2026. Men behövs den verkligen? Här listar vi fem spinoff-serier vi hellre hade sett än en reboot.

I april 2023 bekräftade Warner Bros. Discovery att en tv-serie baserad på J.K. Rowlings Harry Potter-böcker kommer att komma – något som fans världen över har haft lite delade känslor kring. Somliga ser fram emot återskapandet, medan andra tycker att det är helt fel att satsa på något som redan gjorts när det finns så många fler historier som ännu inte berättats.

Oavsett var man ställer sig i debatten tycks arbetet röra sig framåt. I veckan meddelade Warner Bros. Discovery att man har tagit sikte på en premiär för den nya serien någon gång under 2026. De som hade hoppats på att projektet skulle falla i glömska ser med andra ord ut att behöva förlika sig med tanken på en reboot, hur mycket de än känner att den kommer att svärta ner minnet av filmserien.

För att ändå visa lite stöd åt alla som tycker att originalberättelsen ska lämnas orörd har vi några förslag på spinoffs som hade kunnat göras istället.

Här listar vi några historier många Harry Potter-fans hellre hade velat se.

Fimpa den nya Harry Potter-serien – 5 spinoffs vi hellre vill se

 

Scen ur Harry Potter
Foto: Warner Bros.

Historien om Hagrid

Vi rivstartar listan med historien om Rubeus Hagrid. I Harry Potter-böckerna får man en tydlig inblick i det hårda liv som Hagrid levt. Först föddes han av en jätte till mamma och en trollkarl till far, vilket gjorde att han fick utstå en hel del trauman på grund av sin "halvblods"-genetik. Sedan, för att lägga ytterligare förödelse till ett redan svårt liv, dog Hagrids far när han fortfarande var ung, och han pekades då ut för ett brott han inte begått...

Harry Potter och Fenixorden
Foto: Warner Bros.

Det första trollkarlskriget

Innan Harry föddes utspelades det första trollkarlskriget som varade i hela 11 år. Med Voldemorts tillväxt kom Fenixorden, en organisation som var inställd på att fälla honom och skydda de intet ont anande mugglarna, som var Voldemorts tilltänkta offer. Fenixorden bestod av en rad mäktiga trollkarlar, bland annat Harrys föräldrar James och Lily Potter, Sirius Black, Albus Dumbledore, Rubeus Hagrid och Severus Snape. En historia väl värd att gräva djupare i.

Harry Potter och fången från azcaban
Foto: Warner Bros.

Historien om Marodörerna

Vi är alla väl bekanta med "Marodörkartan" som dyker upp i Harry Potter och fången från Azkaban. Kartan är tillverkad av "Marodörerna" under deras tonår på Hogwarts och den visar vart alla lärare och elever befinner sig på skolan, och ger en ständig uppdatering på vad folk har för sig för fuffens...

Marodörerna bestod av James Potter, Remus Lupin, Peter Pettigrew och Sirius Black och det är en historia som lämnats näst intill helt oberörd. Vi vill se historien bakom den här kvartettens sammansvärjning och deras skapande av kartan.

Privat bild på Dobby I Harry Potter
Privat bild. Foto: Filmtopp.

Dobbys livshistoria

Det är inte ett öga torrt när husalven Dobby säger sina sista ord "En sådan vacker plats att vara med vänner. Dobby är glad över att vara med sin vän, Harry Potter." i Harry Potter och dödsrelikerna – del 1. Dobby är en av Harry Potter-seriens mest älskvärda karaktärer och en djupdykning i hans traumatiska liv är en historia väl värd att satsa på.

Privat bild på bokomslaget The Cursed Child
Privat bild. Foto: Filmtopp.

Harry Potter och det fördömda barnet

Sist men inte minst det färdigskrivna manuset Harry Potter och det fördömda barnet, teaterpjäsen skriven av J. K. Rowling, John Tiffany och Jack Thorne. Manuset gavs även ut i bokform och kan ses som det åttonde verket i Harry Potter-serien.

Historien handlar om en vuxen Harry Potter som brottas med ett förflutet som ständigt gör sig påmint. Hans son Albus måste slåss mot ett arv han aldrig velat ta del av. Det förflutna och nutiden smälter samman på ett olycksbådande sätt och både far och son blir medvetna om den obekväma sanningen. Ibland kommer mörkret från platser man inte väntat sig...

Alla som sett pjäsen eller läst manuset kan nog enas i att den här historien hade blivit en succéserie!

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL