J.K. Rowling fullt involverad i Harry Potter-serien – då har den premiär

J.K. Rowling fullt involverad i Harry Potter-serien – då har den premiär

  • HBO
Axel Diedrichs
05 mars 2024 kl. 15:03

"Våra samtal var fantastiska"

Trodde du att J.K. Rowling var portad från Harry Potter? Då får du tänka om. Författaren är högst involverad i den nya serien som kommer till HBO Max.

Sedan en tid tillbaka har vi förstått att HBO gör en helt ny Harry Potter-serie, som likt biofilmerna bygger på J.K. Rowlings berömda bokserie. Tanken den här gången är att ta in helt nya skådespelare och sen berätta mer från varje bok än vad man gjort de gånger som Hogwarts tagits till vita duken. Nyligen har vi fått en uppdatering från Warner Bros. Discoverys chef David Zaslav där han berättar om senaste nytt från produktionen och samtalen som förs med Rowling.

J.K. Rowling fullt involverad i Harry Potter-serien – då har den premiär
Foto: HBO Max.

J.K. Rowling fullt involverad i Harry Potter-serien – då har den premiär

För flera år sedan hamnade författaren bakom böckerna, J.K. Rowling, i blåsväder efter att hon tjafsat med flera av sina fans på sociala medier. Hon anklagades vid flera tillfällen för att vara transfobisk, och när hatstormen runt Rowling växte valde flera av filmernas skådespelare (inte minst Daniel Radcliffe) att ta avstånd från henne.

Relationen till många fans blev så dåliga att folk brände sina böcker. Men trots detta kommer Rowling att vara högst involverad i den nya Harry Potter-serien. David Zaslav, som är chef på Warner Bros. Discovery som äger HBO Max, berättar för The Hollywood Reporter hur han ser fram emot att arbeta med Rowling:

– Vi tillbringade en del tid med J.K. och hennes team. Båda sidorna är glada över att återigen tända denna franchise. Våra samtal var fantastiska, och vi kan inte vara mer exalterade över vad som ligger framför oss. Vi längtar efter att dela ett årtionde av nya berättelser med fans över hela världen på Max.

Planen är att sprida ut säsongerna över hela bokserien och låta dem släppas över en period på tio år. Den första säsongen släpps 2026, alltså om två år.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL