Här är Game of Thrones-karaktären som kan dyka upp i House of the Dragon

Här är Game of Thrones-karaktären som kan dyka upp i House of the Dragon

  • Max
Emil Oscar Rasmussen
09 juli 2024 kl. 14:00

Är 200 år när "House of the Dragon" utspelar sig

Den andra säsongen av "House of the Dragon" är i full gång och nu har fans börjat hoppas på att en bekanting från "Game of Thrones" ska medverka i serien – och som logiskt skulle kunna vara med trots att serierna utspelar sig med ett mellanrum på 200 år.

Det har hunnit släppas fyra avsnitt av den pågående andra säsongen av House of the Dragon, och det senaste av dem var ett storslaget sådant som fick tankarna att vandra till Game of Thrones fornstora dagar och mest storslagna stunder.

De två serierna utspelar sig med cirka 200 års mellanrum, där prequel-serien House of the Dragon berättar bakgrundshistorien om Targaryen-familjens interna maktkamp om järntronen. Trots att avslutningen av Game of Thrones lämnade många fans besvikna har House of the Dragon lyckats blåsa upp intresset för den George R.R. Martin-baserade franchisen igen.

Nu har det dessutom börjat vädras förhoppningar om att en karaktär från Game of Thrones ska dyka upp i House of the Dragon – tidsskillnaden på 200 år till trots.

Här är Game of Thrones-karaktären som kan dyka upp i House of the Dragon
Melisandre visade till sist sitt sanna jag i "Game of Thrones". Foto: HBO.

Melisandre "The Red Woman" kan dyka upp i House of the Dragon

I sin recension av den senaste House of the Dragon-säsongen pekade Filmtopp på att seriens största svaghet är att den inte har lika intressanta karaktärer som Game of Thrones. Teoretiskt sätt skulle det kunna göras till ett mindre problem genom att introducera en karaktär från originalserien i House of the Dragon.

Låter det orimligt med tanke på de 200 år som passerat i Westeros mellan serierna? Ja, i de flesta fall är det också en omöjlighet, men det finns faktiskt en karaktär som skulle kunna medverka i House of the Dragon utan att kasta omkull hela tidslinjen.

Karaktären det gäller är Melisandre, också känd som The Red Woman, spelad av Carice van Houten mellan säsong 2–8 av Game of Thrones. I en vändning i de senare säsongerna av serien visade det sig att van Houtens karaktär inte alls var så ung som hon såg ut. Istället framkom det att Melisandre var omkring 400 år. Det skulle med andra ord göra henne till mogna 200 år om hon dyker upp i House of the Dragon.

Än så länge finns det ingenting som tyder på att Melisandre kommer att dyka upp i House of the Dragon, men allt fler fans tycks lyfta idén om hennes medverkan på sociala medier. Om skaparna tar tillfället i akt för att tillfredsställa fansen som vill se van Houten igen återstår att se – i teorin är det som sagt inte en omöjlighet. Och redan i början av den senaste säsongen visade sig produktionen mer än villig att inkludera lite fan-service.

Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt inom film- och tv-världen.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL