Recension: House of the Dragon (säsong 2) – en starkare andra säsong

Fansen återser ikoniska Game of Thrones-platsen i House of the Dragon-premiären

  • Max
Sofie Landgren
17 juni 2024 kl. 15:00

Efterlängtad premiär av House of the Dragon säsong 2

Den efterlängtade premiären av Max "House of the Dragon" (säsong 2) startar på den episka platsen The Wall från "Game of Thrones".

Premiär för House of the dragon säsong 2
Foto: Max / Warner Bros. Discovery.

Nya "House of the Dragon" startar på ikoniska The Wall

Det har blivit dags för den efterlängtade premiären av den andra säsongen av spinoff-serien till Game of thrones, House of the Dragon. Till alla inbitna fans glädje börjar säsong 2 i norr, på en plats som många känner igen från Game of thrones, nämligen på den ikoniska platsen The Wall. 

– Det var något som vi alltid velat göra och något som hänger ihop med slutet av första säsongen. Detta är ju, bokstavligen, sagan om is och eld, särskilt när en Targaryen får träffa någon ur familjen Stark. Att få gör drama av något sådant, det känns nästan som att filmatisera en sägen, säger Ryan Condal huvudförfattare för serien.

En honnör till fansen

– Det här var ett bra sätt att expandera vår värld och ett bra sätt för fansen att komma in i vår berättelse igen och även påminna tittarna om att det även finns något i norr och låta dem få se hur The Wall såg ut vid den här tiden, fortsätter Condal.

Den första säsongen består av tio avsnitt och den andra säsongen blir två avsnitt kortare, alltså åtta avsnitt som portioneras ut med ett avsnitt i veckan varje måndag.

Missa inte den spännande fortsättningen av ”House of the dragon” när säsong 2 har svensk premiär idag, 17 juni, på streamingtjänsten Max.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL