Matthew McConaughey

Matthew McConaughey bedjar om förändring - efter skolskjutning

25 maj 2022 kl. 17:43

"Det här är en epidemi vi kan kontrollera"

Matthew McConaughey gick igår ut på Instagram och uttrycket sin sorg över skolskjutningen som inträffade under tisdagen i hans hemstad Uvalde, Texas. I inlägget vädjar han om förändring.

I tisdags inträffade den dödligaste skolskjutningen i USA sedan skjutningen på Sandy Hook 2012. Dådet utfördes av den 18-åriga Salvador Ramos i Uvalde, Texas på en grundskola. Totalt omkom 19 barn och två vuxna, innan Ramos till sist sköts till döds av polisen, det rapporterar CNN.

Matthew McConaughey
Matthew McConaughey. Foto: Noble Entertainment AB

Matthew McConaughey talar för förändrade vapenlagar 

Idag gick Matthew McConaughey ut på Instagram och uttryckte sin sorg över dådet. McConaughey, som har en personlig koppling till staden i och med sin uppväxt där, bedjande i sitt inlägg på Instagram om förändring. Han skriver: 

- Återigen har vi tragiskt nog bevisat att vi misslyckas med att ta ansvar över rättigheterna som vår frihet ger oss... Vi måste omorganisera våra värderingar och omförhandla våra önskemål från våra behov, och finna en gemensam grund ovanför denna förödande amerikanska verklighet som tragiskt nog har blivit våra barns problem.

Matthew McConaugheys instagraminlägg: 

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Matthew McConaughey (@officiallymcconaughey)

Trettionde skjutningen på en grundskola i år 

Under 2022 har 30 skolskjutningar inträffat på så kallade "K-12" skolor i USA, skolor där barn från dagis och upp till tolfte klass går. Totalt har 39 skjutningar på K-12 skolor, högskolor och universitet skett under året, vilket har resulterar i 10 dödsfall och 51 skadade. Nu har alltså siffran höjts drastiskt efter skolskjutningen i Uvalde under tisdagen. 

Mer läsning: 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL