Matt Reeves bekräftar karaktären i Batman-finalen

Matt Reeves bekräftar mystiska karaktären i Batman-finalen

Filmtopp
06 mars 2022 kl. 08:03

Men förvänta dig inte mera

Just nu visas "The Batman" på biografer världen över. I slutet möts vi av en mystisk karaktär fansen världen över är extra nyfikna över.

Varning för spoilers!

Just nu rullar den nya Batmanfilmen The Batman på biograferna världen över. Efter smygpremiären i USA kan vi redan nu konstatera att Warner Bros. har lyckats hitta en ny kassako. Av den anledningen är det inte heller särskilt förvånande att en uppföljare redan är planerad.

I slutet av filmen ser vi Paul Danos karaktär Riddler (eller Gåtan som han heter på svenska) sluta upp på Arkham Asylum. Fans över hela världen spekulerar redan nu i vem den mystiska karaktären som sitter i cellen bredvid honom kan vara.

Bekräftar fansens spekulationer

Personen i fråga spelas av Barry Keoghan men i eftertexterna står han bara utskriven som "Unseen Arkham Inmate". Även om vi inte ser honom, kan vi lätt gissa vem det är. Han har nämligen samma isande skratt och galenskap som Batmans kändaste fiende, Jokern bjuder på.

Nu avslöjare filmens regissör Matt Reeves att fansen också har haft rätt:

– Ni har rätt. Det är Jokern, säger han till Variety. Men den som förväntar sig mer av karaktären kan kommat att bli besviken:

– Det är inget påskägg. Det är ingen av de där scenerna mot slutet av DC och Marvelfilmer som är liksom "Hallå, här är nästa film!". Faktum är att jag har ingen aning när eller om vi kommer att återvända till karaktären.

Tydligen var det som så att Reeves hade större planer för Koeghans karaktäre men valde att klippa bort nästan alla delar med honom.

När The Batman 2 förväntas ha premiär är i dagsläget okänt.

Mer läsning:

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL