Se Batman & Catwoman slåss i nya filmen

Dundersuccé för nya Batmanfilmen

Filmtopp
05 mars 2022 kl. 14:03

Miljonerna haglar över Robert Pattinsons läderklädda hämnare

Under smygpremiären drog den nya Batmanfilmen in 21,6 miljoner endast i USA. Öppningshelgen tros landa på över 100 miljoner dollar.

Batman är tillbaka på biograferna i en ny reboot, denna gången med Robert Pattinson som Gothams svartklädda brottsbekämpare. Förra veckan kunde vi meddela att regissören Matt Reeves redan börjat planera The Batman 2, trots att den första filmen ännu inte fått premiär. Med resultaten från smygpremiären kan vi lugnt konstatera att det inte är något fel på regissörens intuitionsförmåga. En ny Batmanfilm kommer att mottagas med öppna armar.

TIPS: Testa vårt kluriga Batman-quiz!

Enligt Variety genererade nämligen The Batman 21,6 miljoner dollar endast i USA under sin smygpremiär i torsdags. Det vill säga 211 miljoner svenskar kronor. Att den gamle Läderlappen fortfarande kan banka fram storsummorna är det med andra ord inga som helst tvivel om.

Om vi jämför med tidigare DC-smygpremiärer nitar Batman allt motstånd:

  • Suicide Squad (20,5 miljoner dollar)
  • Aquaman (13,7 miljoner dollar)
  • The Joker (13,3 miljoner dollar)
  • Wonder Woman (11 miljoner dollar)

Sett till den enastående smygpremiären siar man nu om att filmen kommer att nå över 140 miljoner dollar under sina första tre dagar. Vilket skulle gör den till den andra filmen sedan pandemin att passera 100-miljonerstrecket. Ohotad etta är sensationen Spider-Man: No Way Home, som drog in otroliga 260 miljoner dollar under sin premiärhelg.

The Batman – en dyr affär

The Batman
Att göra så här snygga bilder kostar pengar. Foto: Warner Bros.

Produktionskostnaden för The Batman uppges ligga på 200 miljoner dollar och då är inte den kostsamma marknadsföringen inräknad. Att filmen har visat sig vara en framgång innebär alltså att de kostymklädda nissarna på Warner Bros. kan dra en kollektiv lättnadens suck.

När The Batman 2 förväntas att ha premiär vet vi inte i dagsläget, men sett till det positiva gensvaret den första filmen fått hoppas vi givetvis att det sker redan nästa år.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL