Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Batman mot Jokern – de bästa fightscenerna

Batman mot Jokern – de bästa fightscenerna

Filmtopp
Filmtopp | Lista
06 oktober 2019
Filmtopp
Filmtopp | Lista
06 oktober 2019

Vilka fightscener mellan Batman och Jokern är bäst?

Foto: Warner Bros.

I samband med den nya Joker-filmen som precis släppts på bio, så tänker vi att det är på sin plats med en lista på våldsamma möten mellan Batman och den mest kända av alla hans skurkar. Vi har valt fram fyra favoriter bland dessa möten, eller rättare sagt fightscener, som vi kallar dem.

4. The Dark Knight (2008)

I denna scen befinner dem sig i ett hus under påbyggnad. Jokern bussar två rottweilers på Batman och sedan är de igång. Just denna scen är ganska kort men ändå hetsig och intensiv. Lyfts dessutom av att den äger rum framåt filmens slut.

3. Batman (1989)

Scenen utspelar sig i ett klocktorn där Jokern tagit tjejen gisslan. Hela scenen får liv av Jack Nicholsons humoristiska och lite nitiska tolkning av den stora skurken.

2. Batman – Arkham Asylum (TV-spel, 2009)

Varför i allsin dar har jag valt att ta med en sekvens från ett tv-spel tänker du? Jo, av den enkla anledningen att historien i spelet och dess filmsekvenser med Batman och Jokern är så pass genomtänkta – och välgjorda – att de förtjänar en andra plats på denna lista. Batmans och Jokerns fight här överlappar mellan film- och spela själv-sekvenser.

1. The Dark Knight (2008)

Denna scen utspelar sig på galan som Jokern kraschar, och tar Rachel i sitt våld. Förutom att scenen är välgjord känns den samtidigt spontan, och växer fram naturligt. Varför just denna scen tog första platsen är för dels att jag tycker Heath Ledger glänser allra mest här i rollen som Jokern, men också för att intensiteten mellan honom och Batman är extra tydlig just här.

Patrik Borgefors

Är vi helt ute och cyklar, eller håller du åtminstone med om någon av placeringarna? Läs också om att vi inte kommer att få se Joaquin Phoenix Joker möta Robert Pattinsons Batman.

NÄSTA ARTIKEL