Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Alla deltagare i Let's Dance 2023 – de är klara för dansgolvet

Alla deltagare i Let's Dance 2023 – de är klara för dansgolvet

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
04 december 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
04 december 2022

Kändisarna som är klara för nya säsongen

Undrar du vilka deltagare i "Let's Dance" 2023 som gör upp på dansgolvet Filmtopp listar alla som är klara för nya säsongen.

Till våren är det dags att ta del av Let's Dance 2023 och redan nu börjar listan med deltagare ta form. I dag avslöjades nämligen den första tävlande, som kommer att få göra upp i det älskade programmet.

Under fjolårets säsong, den 17:e i ordningen, var det Eric Saade som dansade sig till första platsen tillsammans med sin danspartner Katja Lujan Engelholm tätt följd av Filip Dikman och Linn Hegdal i en spännande uppgörelse. Andra kändisar som deltog i var bland andra Henrik Fexeus, Lisa Ajax och Mia Parnevik.

Snart är det dags att sätta på sig dansskorna på nytt. Något exakt datum är ännu inte spikat, men sett till tidigare säsonger kan vi förvänta oss att det sker i andra halvan av mars. Vad som däremot är klart, är säsongens första deltagare.

Charlotte Kalla – Klar för Let's Dance 2023
Charlotte Kalla är klar för Let's Dance 2023. Foto: Nils Jakobsson/charlotte-kalla.se

Alla deltagare i Let's Dance 2023 – de är klara för programmet

I en intervju med Malou von Sivers i Nyhetsmorgon avslöjade Charlotte Kalla, 35, att hon är klar för att medverka i nästa års upplaga av det älskade programmet. Kalla, som bland annat har vunnit 3 OS-guld, 3 VM-guld och 50 SM-medaljer, berättar att träningen snart inleds.

– Förutom pjäxorna så väntar jag på att ta få ta på dem här, sade Kalle och visade upp ett eleganta, högklackade skor.

Hon fortsätter: I februari påbörjar träningen inför Let's Dance som jag ska medverka i. De har sagt åt mig att yoga är bra men dansträning får jag vänta med ytterligare några månader. För det är ju faktiskt själva resan som är grejen. Jag vet att jag har jätte, jättemycket att lära. Det här kommer att bli en utmaning utöver det vanliga. Jag är van vid att prestera under tid och nu ska man in, det kommer att bli misstag men jag måste hela tiden hålla fokus och tänka på nästa.

Vem Kalla kommer att dansa med är i dagsläget oklart, i intervjun säger hon att hon inte själv vet vem hennes danspartner blir ännu.

Tone Sekelius är inte bara klar med inspelningen av Paradise säsong 2 – hon är också klar för att svänga på höfterna i Let's Dance! Vidare ska artisten och programledaren tävla i Mello 2023.

Nu står det klart att även Andreas Wijk är klar för att delta i programmet. 

Firar 30-årsjubileum

Den tredje att ta på sig dansskorna är ingen mindre än Rickard Sjöberg, programledaren som blivit ett med svenska folket med Postkodlotteriet, som han trots allt har lett oss genom sedan 2005.

I Efter fem säger Sjöberg att det "i augusti är det 30 år sedan jag klev in i en studio såhär", men att just Let's Dance skulle få stå för jubileumsfirandet var långt ifrån självklart.

– Jag bär på någon slags ångest från barndomen, att dans inte är för mig. Jag känner mig stor, otymplig och i vägen när jag är på dansgolv, säger han i programmet.

Fotbollsstjärnan ansluter

Det är inte bara Charlotte Kalla som går från sport till dans – även Nilla Fischer från fotbollslandslaget tar på sig dansskorna.

– Jag älskar att dansa och har alltid tänkt att jag skulle vilja lära mig att dansa på riktigt. Jag dansar inte speciellt bra men när förfrågan kom om att vara med i Let’s Dance gick det inte att tacka nej, och jag har alltid gillat att titta på programmet, säger Nilla Fischer i en intervju med Expressen.

Filip Dikman i Let's Dance 2022
Filip Dikman och Linn Hegdal kom tvåa i "Let's Dance 2022". Foto: TV4

Alla vinnare i Let's Dance Sverige

Under årens gång har vi fått se flera folkkära profiler briljera på dansgolvet. När den första säsongen sändes 2006 var det ingen mindre än Måns Zelmerlöw som visade sig vara allra skickligast i startfältet.

Alla vinnare i Let's Dance Sverige

 • 2006: Måns Zelmerlöv & Maria Karlsson
 • 2007: Martin Lidberg & Cecilia Ehrling
 • 2008: Tina Nordström & Tobias Karlsson
 • 2009: Magnus Samuelsson & Annika Sjöö
 • 2010: Mattias Andréasson & Cecilia Ehrling
 • 2011: Jessica Andersson & Kristjan Lootus
 • 2012: Anton Hysén & Sigrid Bernson
 • 2013: Markoolio & Cecilia Ehrling
 • 2014: Benjamin Wahlgren Ingrosso & Sigrid Bernson
 • 2015: Ingemar Stenmark & Cecilia Ehrling
 • LET'S DANCE 10 ÅR: Anton Hysén & Sigrid Bernson
 • 2016: Elisa Lindström & Yvo Eussen
 • 2017: Jesper Blomqvist & Malin Watson
 • 2018: Jon Henrik Fjällgren & Katja Luján Engelholm
 • 2019: Kristin Kaspersen & Calle Sterner
 • 2020: John Lundvik & Linn Hegdal
 • 2021: Filip Lamprecht & Linn Hegdal
 • 2022: Eric Saade & Katja Luján Engelholm

Då släpps Let's Dance 2023

Något exakt datum för Let's Dance 2023 är ännu inte spikat, men som Charlotte Kalla berättar inleds den intensiva träningsperioden inför programstart i februari. Sett till tidigare premiärdatum är det troligt att programmet återvänder under andra halvan av mars. Detta blir den 18 säsongen av programmet.

Artikeln uppdateras löpande. Sätt ett bokmärke på sidan och håll dig informerad om alla som tävlar i "Let's Dance" 2023.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL