Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Alla artister i Mello 2023 – de är klara för Melodifestivalen

Alla artister i Mello 2023 – de är klara för Melodifestivalen

 • SVT Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
11 november 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
11 november 2022

Akterna som är klara för musiktävlingen

Undrar du vilka artister i Mello 2023 som gör upp om att få representera Sverige i Eurovision? Filmtopp listar alla som är klara för Melodifestivalen.

Till våren är det dags att ta del av alla nya artister i Mello 2023, en lista med akter som börjar ta form. I dagsläget har vi tre artister och band som registrerats för att delta, och inom kort förväntas vi veta desto flera. 

Förra upplagan av den omåttligt populära musiktävlingen vanns av ingen mindre än Cornelia Jakobs som ställde upp med låten Hold Me Closer. Låten tog henne till en fjärdeplats i Eurovision där blott Spaniens, Storbritanniens och Ukrainas bidrag var de som lyckades sluta ovan den på resultattavlan. I dag har Hold Me Closer passerat fyrtio miljoner streams. Det återstår att se ifall vi kommer att få ta del av en lika stor succé när nästa vinnande bidrag ska koras i Mello 2023. 

Alla artister i Mello 2023 – de är klara för Melodifestivalen
Farah Abadi programleder Mello 2023 tillsammans med Jesper Rönndahl. Foto: SVT.

Alla artister i Mello 2023 – de är klara för Melodifestivalen

I dagsläget kan vi dela med oss av tett gäng och artister som blivit klara för Melodifestivalen nästa år, där det största utropstecknet är gruppen Panetoz, som fick sitt genombrott med Dansa Pausa 2012. Det populära gänget har tidigare ställt upp i programmet och nått stora framgångar. Under både 2014 och 2016 nådde de finalplats med låtarna Efter solsken och Håll om mig hårt. Inte ska vi jinxa något, men kanske är det tredje gången gillt som gäller för dem?

Fortsättningsvis kan vi bekräfta att den trettioåriga artisten och låtskrivaren Melanie Wehbe är klar för att tävla i Melodifestivalen. Hon var med och skrev låten Move som The Mamas framförde och vann hela tävlingen med. Dessvärre fick de inte tävla på grund av pandemin som välde omkull Eurovision 2020.

Bandet Smash Into Pieces ställer upp

Vi kommer också att få se gruppen Panetoz och bandet Smash Into Pieces vara med och tävla. Smash Into Pieces grundades 2009 och har sedan dess haft stora framgångar med låtar som All Eyes on You och Boomerang. Sammanlagt har det blivit hela sju studioalbum och på Spotify har de omkring en miljon lyssnare i månaden. Bandets gitarrist Benjamin Jennebo har tidigare erfarenhet av programmet. Han skrev bidraget Troubled Waters för Victor Crone, som tog sig vidare till final.

Nu har tre nya namn blivit klara. Det rör sig om debutanterna Tennessee Tears, countryduon som består av Jonas Hermansson och Tilda Feuk, samt en annan duo i Elov & Beny. De är mest kända för sina låtar Supa sova sex & likes, Blåser upp till grogg och Kommer över dig. Vi ser även soloartisten Paul Rey, som det gick bra för med två finalplatser när han deltog 2020 och 2021, återvända till tävlingen.

Eva Rydberg & Eva Roos klara för Mello 2023

Veteranerna Eva Rydberg, 79, och Eva Roos, 73, ställer återigen upp i Melodifestivalen, senaste gången vi såg dem var så klart 2021 med checka Rena rama ding dong, som framförallt gick hem hos den yngre publiken – till och med till den grad att den sålde guld.

Till Aftonbladet berättar en källa att duon ska tävla med samma typ av "plojlåt" som förra gången och beskriver den ännu okända dängan som "lite revyschlager".

En annan som testar lyckan i Melodifestivalen på nytt är Axel Schylström, 29, som först blev ett namn när han slutade fyra i Idol 2015 och sedan medverkade i Mello 2017.

Vidare uppges Laurell Baker, 43, vara klar och till skillnad från våra "Evor" och Schylström är det första gången hon står på scen i Melodifestivalen, även om 2019 blev den första kvinnliga låtskrivaren med hela tre låtar i Eurovision-finalen 2019. En annan debutant är 18-åriga Ida-Lova Lind, som är dotter till skådespelerskan och programledaren Christine Meltzer.

Alla artister i Mello 2023 – de är klara för Melodifestivalen
Foto: Viaplay.

Tone Sekelius bekräftad att uppträda i Melodifestivalen

Listan med alla artister i Mello 2023 fylls nu på ytterligare. Bland de bekräftade akterna hittar vi profilen Tone Sekelius som under hösten är aktuell med Paradise där hon agerar programledare. Tidigare i år nådde Tone framgångar i tävlingen med låten My Way, nu ska hon ställa upp på nytt med en låt som enligt Aftonbladets källa lär överraska tittarna.

Vidare står det klart att Kiana Blanckert och Rejhan Bellani som vi sett i det populära TV4-programmet Talang ska debutera i tävlingen. Sett till att de är blott 15 och 16 år gamla förväntas de bli nästa års yngsta deltagare.

Hela listan med artister som ställer upp i nästa års upplaga av programmet:

 • Panetoz
 • Melanie Wehbe
 • Smash into pieces
 • Paul Rey
 • Elov & Beny
 • Tennessee Tears
 • Ida-Lova Lind
 • Victor Crone
 • Maria Sur
 • Eva Rydberg & Eva Roos
 • Axel Schylström
 • Laruell Baker
 • Tone Sekelius
 • Kiana Blanckert
 • Rejhan Bellani

Listan fylls på allt eftersom fler artister blir bekräftade.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL