Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Paradise säsong 2 – Tone Sekelius avslöjar

Tone Sekelius om sin nya låt i Mello 2023

  • SVT Play
Sofie Landgren
Sofie Landgren | Nyhet
10 januari 2023
Sofie Landgren
Sofie Landgren | Nyhet
10 januari 2023

"Det här är någonting helt annat"

Efter succén med låten "My Way" är Tone Sekelius nu redo för Melodifestivalen 2023.

Tone Sekelius 2023 Melodifestivalen
Tone Sekelius. Foto: Foto: Janne Danielsson, SVT.

Tone Sekelius gjorde sin debut i Melodifestivalen 2022, i deltävling 2 med låten "My Way". Den kvalificerade sig till semifinal (tidigare andra chansen) och därefter till final. I finalen slutade hon på en femteplats. Så fort låten släpptes blev den en riktig favorit och radiohit i många hem runt om i Sverige. Nu är Tone aktuell med ett nytt bidrag, i Melodifestivalen 2023, och redan den 4 februari kan vi se henne tävla med låten "Rhythm of my show".

Paradise säsong 2 – Tone Sekelius avslöjar
Tone Sekelius. Foto: Filmtopp.

Vi passade på att byta några rader med Tone om hennes medverkan i Melodifestivalen 2023. När vi ställde frågan om hon kommer att köra på en liknande typ av låt som förra årets bidrag så svarade hon att det här kommer att bli något helt annat. 

– Jag tror inte på taktiken av att försöka göra om ett vinnande koncept, det kommer aldrig att bli samma sak. Det kommer liksom bli genomskinligt att man bara försöker göra samma sak som gick bra förra gången, så den här gången är det någonting helt annat. Det blir mer upptempo än sist, mer attityd och kaxigt, men det är nice, förklarar Tone.

Som sista fråga undrade vi om hon är nervös inför Melodifestivalen, eller om hon känner att hon kan det här nu efter sin förra medverkan.

–  Jag är absolut nervös. Det är liksom en ny låt, ny koreografi, nu ska vi åka ut på turné. Det är mycket som är nytt, men jag känner igen i hur allt fungerar, jag vet ändå vad som förväntas av mig på ett annat sätt än förra året. 

Hela Sveriges "mellofest" 2023 kommer att äga rum på SVT mellan lördagen den 4 februari och lördagen den 11 mars. Programmet leds av Farah Abadi och Jesper Rönndahl. Missa inte detta! 

NÄSTA ARTIKEL