Kritikernas dom: så bra är Killers of the Flower Moon med Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio tröttade ut Scorsese – slutade aldrig improvisera repliker

Axel Diedrichs
23 oktober 2023 kl. 08:10

"Vi bara tittade på varandra och himlade med ögonen"

I en ny intervju berättar Martin Scorsese att Leonardo DiCaprio improviserade fram repliker i "Killers of the Flower Moon", vilket fick honom och Robert De Niro att himla med ögonen.

Det historiska gangsterdramat Killers of the Flower Moon är möjligtvis höstens mest självklara biosuccé. För första gången i sin karriär har regissören Martin Scorsese samlat sina två favoriter Leonardo DiCaprio och Robert De Niro för att spela mot varandra i ett tre och en halvt timmes långt epos – som lever upp till förväntningarna

Leonardo DiCaprio tröttade ut Scorsese – slutade aldrig improvisera repliker
Foto: Apple TV+.

Leonardo DiCaprio tröttade ut Scorsese – slutade aldrig improvisera repliker

Att äntligen få spela mot Robert De Niro, som han sagt är sin största idol genom tiderna, i en Martin Scorsese-film fick Leonardo DiCaprio på extra mycket humör. Under inspelningen lade han gång på gång in egna repliker i dialogen, berättar Scorsese för The Wall Street Journal. Ambitioner som gått överstyr? Möjligen. Men ingen kan väl klandra honom över att peppen slår över när han får göra film med två bultande legender i en allt mer AI-fabricerad bransch.

Hur som helst ska mängden egna repliker ha gjort både Scorsese och De Niro irriterade på set emellanåt.

– Då ville Bob och jag inte prata med varandra. Då och då tittade vi bara på varandra och himlade med ögonen. Och så sa vi till honom att "du behöver inte säga det där".

Men sammantaget verkar Scorsese väldigt nöjd med skådespelarens jobb. Han har flera gånger lyft hans prestation till skyarna, och att DiCaprio skulle ha gjort dem "irriterade" är snarare en rolig anekdot. Om något litet faktiskt skulle skära sig mellan dem kan de säkerligen skaka av sig det under nästa års Oscarsgala där Killers of the Flower Moon lär vara högst favorittippad i flera kategorier.

"Killers of the Flower Moon" finns nu att se på biografer. Längre fram kommer den att släppas på Apple TV+.

NÄSTA ARTIKEL